Partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu se scindează pe zi ce trece. Chiar săptămâna trecută, partidul a fost pus în fața unui val de plecări.

Fostul copreşedintele ALDE Sector 1 Răzvan Mitu, împreună cu fosta echipă conservatoare din organizaţie, a anunţat că a demisionat din partid ca urmare a „acţiunilor întreprinse de preşedintele Călin Popescu-Tăriceanu”.

Nu a trecut mult și fostul premier interimar și ministru al Educației Sorin Câmpeanu a demisionat din Partidul Alianța Liberalilor și Democraților. Politicianul a făcut declarația, marți,  în timpul  unei emisiuni de la Digi 24.
Sorin Cîmpeanu nu a dezvăluit cărui proiect politic s-a alăturat, însă până atunci va rămâne deputat independent în Parlamentul României.
„Fiind o fire constructivă, am considerat că o nouă construcție poate fi o provocare, de curând m-am alăturat unei noi construcții. Din punct de vedere formal, mă pot lăuda că sunt independent”, a declarat Sorin Cîmpeanu, în emisiunea moderată de Dan Turturică.
Recent, Sorin Cîmpeanu a fost ales președinte al Agenției Universitare a Francofoniei, fiind pentru prima dată când un est-european deține această funcție.
„Cred că e o recunoaștere nu doar personală, pentru că indiferent de CV-ul meu, dacă nu ar fi fost o recunoaștere pentru sistemul de învățământ românesc atunci nu aș fi avut votul din 111 țări”, a subliniat fostul ministru al Educației.