Începând cu data de 30 iunie, Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi Fălticeni are denumirea onorifică „Petru Rareş” şi ziua aniversară la data de 1 noiembrie.

Demersul a fost făcut de şcoală în luna martie a acestui an, iar la data de 23 mai a avut loc şedinţa Comisiei de Însemne Heraldice a Ministerului Afacerilor Interne în prezenţa domnului chestor general de poliţie Dănuţ Tudor – secretar general adjunct al MAI. Ca urmare a avizului acestei comisii, a fost elaborat proiectul de ordin ce a fost înaintat domnului Gabriel Oprea, Viceprim – ministru pentru securitate naţională, Ministrul Afacerilor Interne.

Astfel, la data de 30 iunie a fost publicat în Monitorul Oficial Ordinul nr. 95 din 25 iunie 2014 pentru modificarea şi completarea Ordinului ministrului administraţiei şi internelor nr. 176/2012 privind atribuirea de denumiri onorifice şi stabilirea de zile aniversare pentru unele structuri din Ministerul Afacerilor Interne, care precizează denumirea onorifică „Petru Rareş” pentru Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi Fălticeni. Acelaşi ordin prevede Ziua Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi Fălticeni la data de 1 noiembrie.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.