Denunțătorul care le-a povestit procurorilor cum i-a dat 30.000 de euro iubitului judecătoarei Ana Maria Chirilă este judecat pentru un jaf ca în filme de 1 milion de euro. Culmea, a fost arestat preventiv la scurt timp după ce a colaborat cu anchetatorii în dosarul judecătoarei, care se temea că i-ar putea face rău și îi urmărea dosarul.

Potrivit Parchetului, ”probele din dosar relevă că inculpata (Chirilă – n.red) a participat la întâlnirea pe care martorul denunțător Juravle Valentin a avut-o cu suspectul Cotoară Ciprian (iubitul, arestat și el – n.red) care a primit de la martor suma de 30.000 euro pentru a-și exercita influența asupra magistraților din cadrul Curții de Apel Suceava în vederea obținerii unei soluții de achitare într-un dosar ce îl privea pe martorul denunțător. Acțiunea inculpatei i-a creat martorului denunțător convingerea că numitul Cotoară Ciprian are influență asupra magistraților și a întărit hotărârea de a săvârșii infracțiunea de trafic de influență.”

În hotărârea de arestare preventivă a judecătoarei Chirilă, se arată că ”s-a mai reţinut că în perioada septembrie – noiembrie 2021, fără a promite că va influența în mod direct magistrații din completul învestit cu judecarea cauzei având ca obiect săvârșirea de către numitul Ț.T.D. a unor infracțiuni la regimul circulației (dosar nr. …285/2021), prin prezența sa la întâlnirea dintre martorul denunțător Juravle Valentin (cumpărător de influență) și inculpatul Cotoară Ciprian, întâlnire ce a avut loc la Restaurantul „Antique” din Rădăuți, i-a creat martorului denunțător convingerea că inculpatul Cotoară Ciprian are influență asupra magistraților și îi poate influența pentru obținerea hotărârii de achitare promisă, facilitând astfel inculpatului Cotoară Ciprian obținerea sumei de 30.000 de euro, pretinsă în acest scop, fapte ce întrunesc elementele constitutive ale infracțiunii de complicitate la infracțiunea de trafic de influență”

Tot în motivarea arestării se menționează următoarele: ”Prin încheierea din data de 11.04.2023, pronunțată în dosarul nr. 2431/2/2023, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Curții de Apel București a autorizat pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 11.04.2023 până la data de 10.05.2023 inclusiv, supraveghere video, audio sau prin fotografiere a numitului Juravle Valentin, precum și folosirea de către colaboratorul cu identitate reală Juravle Valentin a dispozitivelor tehnice pentru obținerea de fotografii și înregistrări audio și video în legătură cu activitățile pentru care a fost autorizat și cu persoanele implicate în activitățile infracționale în legătură cu care a fost autorizat.

În data de 21.04.2023, numitul Juravle Valentin s-a întâlnit cu numiții Pînzari Mihai, Cotoară Ciprian și C.A.F. (sora numitului Cotoară Ciprian), iar din discuțiile purtate rezultă că inculpatul Cotoară Ciprian a pretins și primit de la denunțător suma de 30.000 de euro, în două tranșe, pentru a-și exercita influența asupra magistraților în vederea obținerii unei soluții de achitare pentru numitul Ț.T..

Participanții la discuție confirmă legătura dintre Cotoară Ciprian și inculpata Chirilă Ana Maria, precum și sprijinul acordat de aceasta în dosarele, în care au interes sau în dosarele în care sunt implicați în mod direct. Inculpatul Cotoară Ciprian nu contestă întâlnirea de la Restaurantul „Antique” din Rădăuți și nici participarea inculpatei Chirilă Ana Maria, susținând că banii au fost remiși, că a fost remisă o sumă mai mare decât cea primită de la Juravle Valentin și că nu se poate întoarce împotriva magistratului Chirilă Ana Maria întrucât la mijloc sunt copiii acesteia, fapte confirmate de numita C.A.F.”

În 31 mai, după ce judecătorul Cristian Pînzariu de la Tribunalul Suceava a respins propunerea de arestare, doi judecători de la Curtea de Apel Suceava au dispus ”arestarea preventivă a inculpatului Juravle Valentin, cercetat pentru săvârșirea infracţiunii de: „tâlhărie calificată cu consecințe deosebit de grave”.

„În cadrul discuțiilor cu numitul M.B.I și soția acestuia M.M. din data de 06.09.2023, inculpata Chirilă Ana Maria recunoaște că are cunoștință despre problemele numitului Cotoară Ciprian cu Juravle Valentin, subliniind că nu mai există motiv de temere întrucât acesta din urmă este arestat de 5 luni.”

În discuțiile din data de 23.09.2023, inculpata Chirilă Ana – Maria și-a exprimat temerile cu privire la faptul că ar putea fi „urmărită” și enumeră persoanele în legătură cu care ar putea fi cercetată, printre aceștia regăsindu-se Juravle Valentin. ”, se mai arată în Încheierea de arestare preventivă.

Din 31 mai, Juravle este în arest preventiv, fiind trimis în judecată pentru un jaf de peste 1 milion de euro.

„La data de 15 noiembrie 2022, în intervalul 03.00 – 03.30, pe DN 17, pe raza satului Paltinu, comuna Vatra Moldoviței, Valentin Juravle, în baza unei înțelegeri și pregătiri anterioare, împreună cu cinci persoane neidentificate, pe timpul nopții, având toți fețele acoperite cu cagule, au utilizat o armă de foc artizanală letală neautorizată și un dispozitiv improvizat cu care au spart cauciucurile autoutilitarei Mercedes cu care se deplasau persoanele vătămate, fapt ce a dus la oprirea și interceptarea autovehiculului. În continuare, strigând cu voce tare „Poliția! Control!” și utilizând un obiect ce părea a fi un pistol pe care l-a îndreptat spre persoanele vătămate, le-a obligat să deschidă ușile autoutilitarei și pulverizând spray iritant asupra acestora, sub amenințarea verbală expresă, că vor fi împușcate, le-a imobilizat și a sustras fără drept mai multe bunuri, respectiv telefoane mobile, căști audio, ceasuri, în număr de circa 700 de bucăți, în valoare totală de 5.527.345 de lei sau 1.198.990 de dolari”, se arată în rechizitoriu, potrivit clujust.ro.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.