În comuna suceveană Izvoarele Sucevei, din fericire, coronavirusul nu a ajuns. Anunţul a fost de către primarul Mihail Mechno, care a declarat că niciunul dintre cei peste 2300 de locuitori ai comunei nu a fost infectat cu COVID-19.

Chiar dacă localitatea se află departe de agitația urbană, autoritățile au tratat cu la fel de mare seriozitate măsurile impuse de starea de urgență în care se află țara noastră. 

„Mulțumim celui de Sus, nu avem niciun caz de infectare cu coronavirus în comuna Izvoarele Sucevei. Am avut, în schimb, cetățeni care s-au întors din străinătate, însă au fost instruiți și au respectat măsurile impuse. Este vorba de aproximativ 45 de persoane. Noi ne-am alarmat imediat și unde am aflat că trebuie să se întoarcă cineva, împreună cu persoanele abilitate am dispus toate măsurile legale. Colaborăm foate bine cu polițiștii, precum și cu Poliția de Frontieră”, a declarat pentru SuceavaLive, primarul comunei Izvoarele Sucevei, Mihail Mechno.

Acesta a subliniat că pentru prevenirea infectării populației cu noul coronavirus, a achiziționat combinezoane, măști, mănuși, halate și dezinfectanți pe care le-a distribuit către cadrele medicale din comună și către angajații instituțiilor publice.

În ceea ce privește situația actuală din județul Suceava, edilul de la Izvoarele Sucevei a subliniat că, indiferent dacă greșeala a fost a cetățenilor care au mințit sau nu au spus de unde se întorc, sau a autorităților care au luat măsuri cu întârziere „Suceava nu merita să fie în această situație!”.

În ceea ce privește situația în celelalte localități care se învecinează cu localitatea Izvoarele Sucevei, edilul Mihail Mechno a subliniat că noul coronavirus le-a ocolit și pe acestea.

„Chiar am discutat cu toți omologii mei din comunele vecine și m-am interesat. Nu este niciun caz nici la ei”, a conchis Mihail Mechno.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.