Deputatul PNL Alexandru Kocsis susține, într-o postare pe Facebook, că va avea o inițiativă legislativă prin care pensionarii care aleg să muncească în continuare, să nu mai plătească la Bugetul Asigurărilor Sociale.

Astăzi am primit un comentariu la postarea mea legată de adoptarea Legii Bugetului de Stat de la o doamna pe nume Doina Rusu.

Doamna Rusu mi-a scris că, deși are 35 de ani de muncă și a ieșit la pensie de 3 ani de zile, s-a reangajat în mediul privat. Doamna Rusu mi-a spus că dumneaei nu i se pare normal să plătească în continuare 400 de lei CAS dacă a îndeplinit deja toate condițiile pentru pensionare și primește deja pensie.

Vă spun că raționamentul doamnei mi se pare foarte corect și voi avea o inițiativă legislativă prin care voi îndrepta asta.

Ai stagiu complet de contribuție, îndeplinești criteriile de vârstă și ai ieșit la pensie, dar vrei să și muncești în continuare, nu mai ai de ce să plătești contribuția la Bugetul Asigurărilor Sociale.

Ți-ai făcut datoria 35 de ani, ai plătit suficient! Pentru faptul că alegi să muncești în continuare statul ar trebui să te aprecieze și să te respecte.

Multumesc, doamna Rusu!”, a scris Kocsis pe Facebook.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.