Deputatul AUR de Suceava Dorel Acatrinei a inițiat o propunere legislativă privind introducerea disciplinei Alimentația Sănătoasă ca materie oblgatorie în școli, care a fost  adoptată de Camera Deputaților la data de 20 septembrie 2021, devenind astfel proiect de lege ce va fi înaintat Senatului, camera decizională.

Potrivit deputatului sucevean, propunerea  urmăreşte să construiască o societate sănătoasă prin educarea copiilor şi adolescenţilor, pentru a dobândi cele mai sănătoase obiceiuri ce ţin de stilul de viaţă.

„De asemenea, este important să dezvățăm obiceiuri nocive și să sădim obiceiuri noi, care servesc viețile noastre și pe ale celor din jurul nostru, să învățăm despre bazele nutriției respectiv, la început despre piramida nutriției și despre principiile care ne ajută să punem temelia unei vieți cât mai echilibrate și să le întâmpinăm nevoile copiilor astfel încât să atingem stări de energie optima, zi de zi.

Se urmărește astfel promovarea unui stil de viață sănătos prin alimentație sănătoasă, adoptarea unui comportament responsabil referitor la sănătate, a comportamentelor de consum și  bazele nutiției, a nivelurilor de energie,activitate și odihnă, igienă personală, sănătate emoțională și a stării de bine, atenție și concentrare,  dobândirea unui comportament ecologic și informații despre boli cauzate de nutriția precară și consum de substanțe toxice.

Solicitam senatorilor din judetul Suceava dar și celorlalți să facă abstracție de haina politică și să sustină acest demers pentru sănătatea copiilor noștrii”, a transmis deputatul Acatrinei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.