Deputatul PSD de Suceava Alexandru Rădulescu a declarat că parlamentarii PSD și europarlamentarii social – democrați români susțin, alături de colegii lor ce reprezintă stânga europeană,  introducerea unui salariu minim net european care să reprezinte 60% din salariul mediu net din statul respectiv.

Acesta a subliniat că în U.E. 22 dintre statele membre au stabilit un salariu minim; cel mai mare, 1 834 euro net/lună, este în Luxemburg, cel mai mic este în Bulgaria : 242 euro  net/lună, în România fiind de 281 euro net/lună, respectiv 295 euro net/lună pentru angajații cu studii superioare. Trebuie menționat faptul că în cei trei ani de guvernare PSD salariul minim net a crescut cu aproape 40% (în 2016 era de aproximativ 200 euro/lună). În urma acestui demers, la nivelul anului 2020, în România, salariul minim net ar putea ajunge la 1 916 lei sau 400 de euro.

Deputatul sucevean a adăugat că această creștere ar determina  reducerea decalajelor salariale, oportunități și șanse egale pentru cetățenii europeni, iar în ceea ce privește România ar mai însemna și reducerea substanțială a emigrării forței de muncă așa cum s-a demonstrat și în cazul personalului medical a cărui emigrare s-a redus cu 90% ca urmare a unei salarizări adecvate acordate de guvernarea PSD.

„Consider că, în mod evident,  parlamentarii și europarlamentarii liberali ar trebui să se alăture acestui demers prin care s-ar asigura românilor un venit decent. Dar sunt convins, de asemenea  în mod evident, că aceștia nu-și vor asuma acest demers care ar deranja angajatorii străini și care i-ar priva pe aceștia de asigurarea „la preț redus” cu forță de muncă românească. Se pare că, europarlamentarii liberali, sunt mai preocupați de găsirea unor opreliști în dezvoltarea economică a României (de exemplu identificarea gândacilor care au stopat construcția  autostrăzii Sibiu – Pitești) decât în a reprezenta interesele României în Parlamentul European”, a precizat deputatul PSD de Suceava Alexandru Rădulescu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.