Deputatul PSD de Suceava Alexandru Rădulescu susține că guvernarea liberală dezvăluie zilnic propria incompetență și faptul că, în campania electorală prezidențială, liberalii i-au mințit pe români.

„Acest lucru este demonstrat, cu prisosință, de acțiunile guvernului și ale președintelui Klaus Iohannis din perioada post-electorală: majorarea alocațiilor pentru copii, decisă în parlament, nu este pusă în practică, eliminarea supra-accizei la carburanți, votată în parlament, a fost urmată de o creștere cu 7% a accizelor, sistemul informatic de urmărire a lemnului defrișat nu este pus în practică în următoarele 6 luni, tarifele de distribuție a energiei electrice vor crește cu 7,5%, indexările salariale pentru profesori și creșterea cuantumului pensiei minime, prevăzute pentru 2020, sunt stopate, gradul de îndatorare a României crește rapid prin împrumuturile cu dobândă mare făcute de acest guvern”, a declarat parlamentarul social-democrat.

Potrivit acestuia, pentru suceveni se adaugă și alte vești proaste, cea mai recentă referindu-se la mult promisa autostradă Iași-Târgu Mureș.

„Guvernul PSD a făcut pași importanți în construirea acesteia, prin parteneriat public-privat, fiind lansată chiar o licitație de aproximativ 1 miliard de euro la care au depus oferte 4 constructori, mari, străini.
Acest demers a fost anulat de guvernul PNL pe o motivație (susținută cu un aer nefondat, de superioritate, de parlamentarii liberali suceveni): că este mult mai bine să se folosească în acest sens fonduri europene. Însă, propriul ministru al transporturilor le răspunde parlamentarilor liberali suceveni (ca și cum aceștia s-ar afla în opoziție), că această finanțare nu este posibilă, iar acest proiect are un viitor incert”, a mai transmis Alexandru Rădulescu.

De asemenea, deputatul sucevean a transmis că și alte construcții rutiere din județ sunt afectate de guvernarea liberală: centura Rădăuțiului este subfinanțată în acest an, iar centura Fălticeniului nu mai apare în proiectele Ministerului Transportului.

„În campania electorală prezidențială liderul liberalilor suceveni asigura că alegerea lui Klaus Iohannis este o garanție a construcției autostrăzilor din Moldova. Această promisiune s-a dovedit a avea picioare foarte scurte, iar garanția dată de acel lider a expirat după nici două luni”, a conchis deputatul Alexandru Rădulescu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.