Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor a anunțat că a votat un proiect legislativ care prevede  organizarea unor caravane medicale gratuite, care să acorde consultații medicale, în special din zonele rurale dezavantajate.

„Suntem cu toții conștienți că, în zonele rurale ale României, există, din păcate, suficient de multe comunități dezavantajate, ai căror membri se află in imposibilitatea financiară de a consulta un medic specialist. Vârsta, distanța, resursele materiale, lipsa de sprijin sunt tot atâția factori pentru care, în satele românești, există oameni care nu au acces la o pereche de ochelari sau la un serviciu stomatologic”, a transmis parlamentarul sucevean.

Angelica Fădor a explicat că proiectul legislativ prevede organizarea unor caravane medicale gratuite care, pe parcursul a una sau două zile, să coaguleze echipe medicale multidisciplinare, formate din 15-30 de specialiști, care să acorde consultații medicale și să evalueze starea de sănătate a populației, în special din zonele rurale dezavantajate, cu acces limitat la servicii de sănătate.

„Consultații de medicină internă, cardiologie, oftalmologie, ginecologie, pediatrie, dermatologie ar urma să fie acordate în orice clădire din zonă care are autorizație sanitară de funcționare, iar la final, pacienții vor primi scrisori medicale cu diagnosticul și recomandările terapeutice, a precizat deputatul liberal Angelica Fădor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.