Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor a informat că a purtat marți, 13 aprilie 2021, discuții cu directorul general al CNAIR, Mariana Ioniță, despre progresul în ceea ce privește proiectul Autostrăzii Nordului, Suceava-Baia Mare pentru care deputatul sucevean a inițiat și o lege care este în vigoare. Totodată, Angelica Fădor a subliniat că a primit asigurări că acest proiect se află în grafic și că, potrivit contractului, în vara anului viitor vor fi predate studiile de fezabilitate.

Potrivit deputatului sucevean, pentru lotul 3, Suceava-Vatra Dornei, de 107 kilometri, lucrarea a fost câștigată de asocierea Best Consulting & Design SRL și Ingeneria Specializada Obra Civil e Industrial SA pentru prețul de 14,475 milioane de lei, cu finanțare asigurată 85 la sută din fonduri externe nerambursabile și 15 la sută cofinanțare națională, iar lucrările vor începe din data de 28 aprilie 2021 având ca termen de predare 28 iunie 2022.

„Pentru lotul 2, Vatra Dornei-Bistrița, de 83 de kilometri, proiectantul este Explan SRL care va executa lucrarea pentru 15,79 milioane de lei, din care 85 la sută sunt fonduri externe nerambursabile, iar ordinul de începere a lucrărilor va fi în 22 aprilie cu termen de predare în 22 iunie 2022. În ceea ce privește primul lot al acestui drum de mare viteză, Bistrița-Baia Mare de 145 de kilometri, unde rezultatul licitației a fost contestat, Curtea de Apel a respins contestația și urmează să fie reevaluată oferta câștigătoare și semnat contractul de execuție în circa o lună de zile. Sunt vești bune de la CNAIR care confirmă astfel că se încep studiile de fezabilitate pentru cele trei tronsoane ale Autostrăzii Nordului, un proiect pe care, în calitate de parlamentar de Suceava, l-am inițiat și susținut în Parlament și a devenit lege.

Vom avea în curând vești și de la Consiliul Județean Suceava pentru studiul de fezabilitate al șoselei de centură Gura Humorului. Președintele Consiliului Județean Suceava, domnul Gheorghe Flutur, face toate demersurile pentru ca acest drum să fie o realitate în cel mai scurt timp posibil. Am încredere că proiectul va fi mult accelerat pentru că actuala guvernare este decisă să dezvolte infrastructura de transporturi care este deficitară și îmi doresc să se intre mai repede în procedurile de atribuire a lucrărilor de construcție. Este foarte important pentru noi ca acest drum să fie cât mai repede realizat pentru dezvoltarea zonei, atragerea de investiții și de turiști”, a declarat deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.