Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor a declarat că toate cele 24 de ținte și jaloane din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) asumate pentru primul trimestru al acestui an sunt îndeplinite din perspectiva responsabilității Guvernului.
Anunțul a venit după ce Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, condus de ministrul PNL Marcel Boloș, făcut publică transmiterea în termenul prevăzut a documentelor ce atestă îndeplinirea celor două jaloane asumate în cadrul componentei „Transformare digitală”. Acestea urmează să fie validate cu reprezentanții Comisiei Europene în perioada imediat următoare.
„După îndeplinirea celor 24 de borne, Guvernul va putea depune o cerere de plată de peste 3 miliarde de euro, la finalul lui octombrie. După ce fuseseră atinse alte 21 de jaloane la finalul anului trecut, România depus o cerere de plată de 2,9 miliarde de euro. Prin urmare, implementarea PNRR și obținerea finanțării de 6 miliarde de euro în acest an sunt în grafic și lucrurile arată bine.
 Lucrurile au fost puse în mișcare și , sub coordonarea lui Dan Vîlceanu, ministrul PNL al Investițiilor și Proiectelor Europene, PNRR a fost pe deplin operaționalizat în prima parte a acestui an. MIPE a lansat deja platforma pentru depunerea proiectelor de investiţii finanţate în cadrul PNRR.
Aplicația vine în ajutorul tuturor celor care vor să acceseze fonduri pentru investiții finanțate prin PNRR – firme și companii private sau de stat, autorități locale. Planul Național de Redresare și Reziliență pune la dispozitia României 29,2 miliarde de euro și conține 64 reforme și 107 investiții, precum și 507 borne trimestriale care jalonează în timp, până în 2026, reformele și investițiile cuprinse în PNRR”, a declarat deputatul Angelica Fădor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.