Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor i s-a adresat lui Daniel Suciu, viceprim-ministru și ministru al dezvoltării regionale şi administraţiei publice, și lui Eugen Orlando Teodorovici, viceprim-ministru, interimar și ministru al  finanţelor publice, privind reabilitarea sistemului de alimentare centralizată cu căldură a municipiului Vatra Dornei.

Doresc să vă supun atenției stadiul în care se află realizarea obiectivului deinvestiții”Reabilitarea sistemului de alimentare centralizată cu căldură a municipiului Vatra Dornei”.

Pentru implementarea proiectului finanțat prin  Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice nr. 28605/10.10.2018, demarat în cadrul programului ”Termoficare 2006 – 2020 căldură și confort” având ca obiectiv ”Reabilitarea sursei și a rețelei de transport și distribuție energie termică în municipiul Vatra Dornei”, a fost depusă cererea de finanțare pe anul 2019.

Valoarea proiectului este de 27.198.138,57 lei, municipalitatea având deja facturi de plată în valoare de 7 milioane, contribuția proprie fiind achitată”, a transmis deputatul Angelica Fădor.

Parlamentarul sucevean a precizat că fără contract de finanțare lucrările vor fi blocate, constructorul informând că nu mai poate susține aceste cheltuieli.

Contractul de achiziție publică de lucrări nr. 31372/01.11.2018 (proiectare și execuție) privind realizarea acestui obiectiv de investiții, în valoare de 26.894.000 lei, are durata de execuție 12 luni și trebuie finalizat până în toamna acestui an”, a mai transmis deputatul sucevean.

În acest context, Angelica Fădor a solicitat să îi fie comunicat stadiul de avizare în care se află Regulamentul privind implementarea Programului Termoficare și când se preconizează că va fi aprobată cererea de finanțare depusă, astfel încât proiectul început să poată fi dus la bun sfârșit, pentru a putea furniza energie termică populației și instituțiilor de interes public în iarna 2019-2020.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.