Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor a informat că bugetele programelor Rabla Clasic și Rabla Plus au fost utilizate integral, iar Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a suplimentat sumele celor două programe, începând de luni, 26 iulie.
Deputatul sucevean a subliniat că bugetul programului Rabla Clasic a fost suplimentat cu suma de 5 milioane de lei, iar cel al programului Rabla Plus va mai beneficia de încă 20 de milioane de lei.
„În paralel, Administrația Fondului pentru Mediu desfășoară demersuri pentru suplimentarea bugetului total al programului Rabla Clasic cu suma de 200 de milioane de lei, care va putea fi utilizată de la începutul lunii septembrie 2021.
De asemenea, bugetul total al programului Rabla Plus va fi majorat cu 200 de milioane de lei în data de 21 august 2021. Utilizarea integrală, într-un timp foarte scurt, atât a bugetului de 375 de milioane de lei alocat inițial programului Rabla Clasic, cât și cea a bugetului de 260 de milioane de lei alocat inițial programului Rabla Plus, demonstrează interesul neașteptat al românilor pentru cumpărarea unui automobil ecologic. Programele Rabla Clasic și Rabla Plus au fost lansate pe 26 aprilie 2021”, a declarat deputatul Angelica Fădor.
Aceasta a adăugat că, în cadrul programului Rabla Clasic, persoanele care casează o mașină mai veche de 8 ani beneficiază de o primă de 7.500 lei la achiziționarea unei mașini noi. La prima de casare se poate adăuga un eco-bonus de 1.500 de lei, dacă emisiile generate de noul autovehicul sunt reduse, iar în cazul în care motorul este unul hibrid, se adaugă un eco-bonus în valoare de 3.000 de lei. Toate aceste bonificații se pot cumula, astfel că reducerea maximă prin Rabla Clasic poate ajunge la 12.000 de lei.
În cadrul Programului Rabla Plus, la achiziționarea un autoturism 100% electric, beneficiarul primește un eco-tichet de 45.000 de lei (aproximativ 10.000 euro), la care se poate adăuga și prima de casare, în valoare de 7.500 lei pentru casarea mașinii mai vechi de 8 ani. Dacă beneficiarul predă spre casare un autovehicul uzat și achiziționează un autovehicul electric hibrid plug-in, acesta poate primi maximum 27.500 lei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.