Deputatul Angelica Fădor i-a adresat o interpelare ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, referitoare la situația animalelor abandonate pe domeniul public în Vatra Dornei.

Doresc să vă supun atenției una dintre problemele cu care se confruntă frecvent U.A.T. Vatra Dornei, reprezentată de abandonarea animalelor (bovinelor) pe domeniul public de către proprietarii care nu se prezintă la autoritățile locale pentru recuperarea lor.

Autoritățile publice se confruntă cu imposibilitatea confiscării și valorificării acestor animale abandonate, nesupravegheate, lipsite de hrană, apă și asistență medicală. Conform legislației în vigoare, protecția acestor animale revine în sarcina proprietarilor”, a transmis Angelica Fădor.

Potrivit acesteia, în situația menționată, îngrijirea acestora revine autorității locale, care nu are prevederi bugetare în acest sens, recuperarea cheltuielilor neputând fi soluționată prin vânzarea la licitație sau valorificarea prin abatorizare.

În această situație se încadrează atât animalele identificate, cât și cele neidentificate, abandonate, sechestrate sau furate.

În acest context, vă întreb, domnule ministru, ce măsuri propuneți pentru soluționarea problemei semnalate, pentru a veni în sprijinul autorităților locale în sensul valorificării acestor animale?”, i-a transmis deputatul Angelica Fădor ministrului Petre Daea.

Reamintim că primarul Ilie Boncheș a făcut recent  publice măsurile pe care le-a luat până în acest moment, atât el cât și autoritățile competente, dar s-a lovit de un puternic vid legislativ.

Primarul Boncheș se luptă cu morile de vânt. Nicio lege nu îl ajută să scape de „vacile maidaneze”, iar sutele de amenzi nu îi sensibilizează pe dorneni

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.