Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor a anunțat că a adoptat, miercuri, 10 februarie, în Camera Deputaților, for decizional, proiectul de lege prin care se aprobă Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 95/2020 pentru modificarea și completarea Ordonanței Guvernului nr. 25/2001 privind înființarea Companiei Naționale de Investiții „C.N.I.” – S.A., asigurând, astfel, cadrul legal pentru diversificarea programelor derulate și facilitarea accesului beneficiarilor la finanțare.
Cele mai importante modificări aduse sunt următoarele: C.N.I. va implementa proiecte/programe finanțate din fonduri europene în cadrul programelor operaționale, respectiv: Programul Operațional Infrastructură Mare, Programul Operațional Competitivitate, precum și Programul Operațional Regional.
„Astfel, se vor putea realiza investiții pentru învățământul preuniversitar şi universitar (construire, consolidare, modernizare și dotare) prin redenumirea Subprogramului «Instituții de învăţământ superior de stat» în «Unități și instituţii de învățământ de stat», se vor putea realiza investiții în unități sanitare pentru mediul urban și mediul rural, prin redenumirea Subprogramului «Unități sanitare din mediul urban» în «Unități sanitare», iar în cadrul Programului Național de Construcții de Interes Public sau Social, au fost create noi Subprograme, respectiv: Drumuri de interes local şi drumuri de interes județean (construire, reabilitare, modernizare), Fose septice, microstații de epurare şi sisteme de alimentare cu apă, care permite extinderea investițiilor în sectorul colectării, epurării apelor uzate și al sistemelor de alimentare cu apă în zonele lipsite de aceste facilități, precum și eficientizarea evidenței solicitărilor pentru realizarea de obiective de interes public sau social din domeniul construcțiilor, prin unificarea acestora în cadrul Subprogramului «Alte obiective de interes public sau social în domeniul construcţiilor», respectându-se, în felul acesta, aceleași reguli și proceduri. C.N.I. va întocmi o listă-sinteză a obiectivelor de investiții propuse a fi finanţate, care va fi aprobată prin Ordin al ministrului lucrărilor publice, dezvoltării şi administraţiei”, a subliniat deputatul Angelica Fădor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.