Fostul primar al comunei Iacobeni, deputatul Angelica Fădor, sare în apărarea primăriilor din țară și își exprimă nemulțumirea cu privire la bugetul României.

„Este făcut pe genunchi, în laboratoarele PSD de măsluire a realității, în care creșterile promise sunt făcute doar din pix și nu corespund cu realitatea. Prima enormitate spusă de Dragnea: bugetele locale vor crește cu 9 miliarde de lei și va fi cel mai mare buget pentru administrațiile locale, de 77 miliarde lei.
Cifrele adevărate ale execuției bugetare arată că bugetul administrațiilor locale a fost 73,49 miliarde lei în 2018. Oricum ai aduna această cifră cu 9 miliarde lei nu rezultă 77 miliarde lei decât în calculele unor infractori mincinoși”, a transmis Angelica Fădor.

Fostul primar arată că nici acea creștere cu 3,5 miliarde lei a bugetelor locale nu este o creștere adevărată pentru că au fost tăiate sumele primite din TVA și le-au fost transferate integral cheltuielile cu asistența socială.
„Anul trecut, autoritățile locale au primit 15,3 miliarde de lei din TVA, iar acum Dragnea spune că vor primi 11 miliarde lei, cu 4,3 miliarde de lei mai puțin. Și ca bătaia de joc la adresa tuturor primăriilor din țară să fie și mai mare, acestea vor trebui să suporte integral cheltuielile cu asistența socială care au costat 6,4 miliarde lei anul trecut, în condițiile în care până în prezent acestea erau suportate în proporție de 90% de la bugetul de stat”, a conchis deputatul Angelica Fădor.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.