Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor a informat că programul ce prevede acordarea unui sprijin pentru familiile defavorizate continuă și anul acesta. Deputatul sucevean a subliniat că, în contextul în care România rămâne lider în topul Eurostat cu cei mai mulți tineri care au abandonat timpuriu școala, Guvernul României și-a asumat, ca prioritate imediată, stoparea acestui fenomen, concomitent cu modernizare întregului sistem educațional.
Continuăm programul pe care l-am început anul trecut, prin care acordăm tichete sociale în valoare de 500 de lei pentru fiecare preșcolar și elev din familii defavorizate, unui număr de peste 300.000 de beneficiari. Astfel, este alocată suma de 150 de milioane de lei, prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD).
Sprijinul se acordă pe card. Pentru elevii care l-au primit deja, încărcarea va începe în această lună. Pentru noii beneficiari, cardurile vor fi emise și încărcate în cursul lunii octombrie.
Cei 500 de lei ajung la copiii din învățământul de stat preșcolar, cu condiția ca venitul lunar pe membru de familie să fie de până la de două ori nivelul venitului minim garantat pentru o persoană singură (298 lei), precum și la elevii din învățământul de stat primar și gimnazial, dacă venitul mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe țară (1.275 lei)”, a precizat deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.