Președintele Comisiei de administrație publică, deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor, a declarat că actualul guvern va asigura necesarul de finanțare pentru localitățile aflate în impas financiar.

„Guvernul PNL va aborda cu maximă responsabilitate problemele financiare ale administrației locale. Rectificarea bugetară pe care Guvernul o va face în perioada următoare va asigura necesarul de finanțare pentru localitățile aflate în impas financiar, nu numai pentru cele 43 de localități care, în momentul de față, nu mai au bani nici pentru plata salariilor”, a spus Angelica Fădor.

Deputatul PNL susține că în ciuda faptului că fostul guvern PSD a pasat plata indemnizațiilor pentru persoanele cu dizabilități către unitățiile administrativ teritoriale, încălcând propriu program de guvernare, guvernul PNL va găsi soluții pentru ca una dintre categoriile vulnerabile să se bucure de drepturile câștigate.

 

„Mai mult, există mari probleme cu plata indemnizațiilor pentru persoanele cu dizabilități, indemnizații care au fost transferate de fostul Guvern PSD către instituțiile de la nivel local fără să fie alocate și resursele financiare. Practic, fosta guvernare, din cauza cheltuielilor nejustificate făcute în ultimii trei ani, a vrut să scape de plata acestor indemnizații, afectând nepermis o categorie socială foarte vulnerabilă. Menționez că- și în acest caz- PSD nu a respectat chiar propriul program de guvernare care prevedea clar “susținerea integrală de la bugetul de stat a sistemului de protecție a copilului și a persoanelor cu dizabilități”.

Salut decizia premierului Ludovic Orban de a se întâlni cu reprezentanții Asociației Orașelor din România pentru a găsi soluțiile de ieșire din impas. În paralel cu rectificarea bugetară, Guvernul PNL pregătește și Legea bugetului pentru anul viitor, astfel încât instituțiile de la nivel local să evite pericolul intrării în incapacitate de plată”, a mai precizat deputatul PNL Angelica Fădor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.