Veștile bune pentru șoferii care așteaptă încă din 2013 reabilitarea DN18, pe tronsonul Iacobeni- Cârlibaba –Borșa, întârzie să apară.

Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor a declarat că, din datele oferite de Ministerul Transporturilor, în acest moment rezultă faptul că s-a sistat finanțarea, cel puțin pe tronsonul de la Cârlibaba la Iacobeni, unde lucrările sunt realizate doar în proporție de 15%.

Mai exact, pentru tronsonul Borșa – Șesuri, lucrările sunt realizate în proporție de 70% și ar fi trebuit terminate în septembrie 2018. Pentru tronsonul Șesuri – Cârlibaba lucrările sunt realizate în proporție de 55% și ar fi trebuit terminate în decembrie 2018, iar pentru zona Cârlibaba – Iacobeni, lucrările sunt realizate doar în proporție de 15%, iar termenul de finalizare ar fi trebuit să fie decembrie 2018. Din păcate vedem foarte clar că în această perioadă nu s-a lucrat nici măcar atunci când timpul a permis realizarea lucrărilor, iar din datele pe care le avem, termenele de finalizare nu vor putea fi respectate”, a declarat deputatul Angelica Fădor.

Aceasta s-a arătat și extrem de sceptică în privința rectificării bugetare, deoarece această rectificare este așteptată de mai multe ministere.

Sunt extrem de sceptică atunci când vine vorba de rectificarea bugetară pentru că sunt multe ministere care așteaptă această rectificare. Sunt sceptică că acest tronson de drum cu care ne luptăm de atâta timp va fi finalizat. Asta în ciuda faptului că, chiar la începutul lunii februarie, prefectul de Suceava anunța că toate lucrările sunt în grafic, că se va tăia pamblica la DN18 și că toate lucrările vor fi finalizate la timp”, a mai declarat Angelica Fădor.

Data începerii execuției lucrărilor a fost 1 septembrie 2011 și trebuiau finalizate la 31 august 2013. Însă contractul cu firma care ar fi trebuit să se ocupe de reabilitarea drumului, în valoare de 81 de milioane de euro, a fost însă reziliat în mai 2014, pentru că nu s-au executat lucrările.

În septembrie 2017, ministrul Transporturilor Alexandru Răzvan Cuc a vizionat porțiunea de drum Cârlibaba – Iacobeni, împreună cu prefectul Mirela Adomnicăi și cu directorul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iași, Ovidiu Laicu, și a dat asigurări că de la minister ”vor veni toți banii de care e nevoie”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.