Angelica Fădor, deputat PNL de Suceava, a anunțat că Guvernul face eforturi susținute, în continuare, pentru a sprijini afacerile din domeniul HoReCa ce sunt afectare de valul epidemic.

„Astfel, Executivul a luat decizia de a scuti business-urile din zona ospitalității de plata impozitului specific.
Operatorii economici din acest domeniu aveau obligația de plată a unui impozit specific pe activitate, însă Guvernul PNL a luat hotărârea de a anula această obligație în perioada stării de urgență și în cea a stării de alertă. Acum, Executivul a prelungit acest ajutor pe care îl acordă acestui sector de activitate până la sfârșitul anului”, a declarat Angelica Fădor.

Potrivit acesteia, ulterior, firmele din HoReCa vor beneficia de eșalonarea la plată a datoriilor acumulate în lunile de criză sanitară, pe o perioadă de 12 luni.

„Sprijinul pentru această industrie nu se oprește aici. Programul de finanțare prin fonduri nerambursabile demarat de Ministerul Economiei, aflat deja în desfășurare, este un mijloc pentru cei care activează în zona ospitalității în vederea protejării și dezvoltării afacerilor în această perioadă dificilă din punct de vedere economic. Până în momentul de față au fost demarate primele două măsuri de finanțare: programul de microgranturi acordate din fonduri externe nerambursabile- unde au aplicat peste 29000 de firme și programul de granturi pentru capital de lucru- unde au depus cereri de finanțare, până în momentul de față, peste 21000 de firme”, a mai declarat Angelica Fădor.

Parlamentarul sucevean a precizat că urmează ca Ministerul Economiei să pornească și ultima măsură din programul de finanțare, cea pentru capitalul de investiții, astfel încât cei 1 miliard de euro, bani alocați întregului plan de finanțare, să intre în economie.

„Guvernul României discută permanent cu reprezentanții oamenilor de afaceri și caută noi soluții de sprijin pentru mediul de business. Cu toate acestea, este nevoie ca toți românii să respecte normele de protecție sanitară luate de Executiv și autoritățile locale pentru ca nivelul de infectare să scadă și astfel să ne protejăm sănătatea și să ajutăm afacerile din domeniul ospitalității să repornească în zonele unde au fost închise din cauza nivelului crescut de infectare. Din fericire, în Suceava sunt, în momentul de față, foarte puține localități care au depășit pragul de 3 la mia de locuitori, iar la nivelul întregului județ încă suntem la o incidență care nu impune închiderea unor afaceri esențiale economiei noastre locale”, a conchis deputatul Angelica Fădor.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.