Angelica Fădor, deputat PNL de Suceava și președintele Comisiei pentru Administrație din Camera Deputaților a declarat că Guvernul PNL dorește să asigure, pe termen lung, o creștere sănătoasă a veniturilor pe plan local, astfel încât administrațiile locale să se poată susține financiar, iar cetățenii afectați de criză să poată avea locuri de muncă.

De asemenea, deputatul sucevean a informat că Executivul pregătește pentru companiile mari măsuri de susținere, de garantare a creditelor pentru capitalul de lucru și a creditelor pentru investiții, așa cum a procedat și în cazul IMM-urilor prin susținerea din finanțări europene a investițiilor realizate și măsuri de reintrare în activitate a companiilor care au fost afectate.

„Pentru a-și atinge obiectivele, Guvernul va folosi toate resursele financiare pe care le poate mobiliza: resurse interne, resurse de la bugetul UE, de la finanțatori instituționali sau de la creditori din România sau de pe plan internațional. Important este să folosim cu seriozitate toate aceste resurse și să ne comportăm responsabil cu relaxarea condițiilor de deficit oferită acum de Uniunea Europeană”, a declrat deputatul sucevean.

Angelica Fădor a subliniat că creșterea deficitului trebuie folosită doar pentru a relansa și consolida situația economică, pentru a consolida măsurile de prevenție sanitară și de ajutor social dat celor în nevoie după ce starea de urgență va înceta.

„Fiecare leu trebuie cheltuit pentru repornirea industriei și a mediului de afaceri, iar dacă vom face asta, vom transmite mesajele corecte și așteptate atât de români, cât și de finanțatorii internaționali”, a conchis Angelica Fador.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.