Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor a declarat că Guvernul PNL a alocat circa 7,7 miliarde de lei pentru susținerea companiilor și protejarea locurilor de muncă în timpul pandemiei.
Potrivit deputatului sucevean, de plata șomajului tehnic au beneficiat 1,2 milioane de persoane, valoarea plăților fiind de peste 4,8 miliarde lei până la finalul acestui an
De plata a 41,5% din salariul de bază brut au beneficiat peste 750 mii de persoane, valoarea plăților fiind de peste 2 miliarde 200 milioane lei.
Mai exact, angajatorii ai căror angajați au avut contractele individuale de muncă suspendate, beneficiază, pentru trei luni, de decontarea unei părți din salariu.
Aproximativ 100 mii de persoane au beneficiat de timp flexibil de muncă,(kurzarbeit) și telemunca, valoarea plăților ridicându-se la peste 477 milioane lei.
Aproximativ 35 mii de persoane au beneficiat de acordarea unor zile libere părinților pentru supravegherea copiilor, în situația închiderii temporare a școlilor”, a declarat deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.