Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor a informat că economia României a avut una dintre cele mai mici scăderi din UE, ceea ce demostrează faptul că politicile guvernamentale au avut un efect favorabil de atenuare a șocului crizei COVID – 19. Guvernul PNL a reușit să stopeze declinul economic cauzat de pandemie.
„În 2021 este important să alocăm resurse în buget în așa fel încât economia să funcționeze cu motoarele turate la maxim”, a subliniat Angelica Fădor.
Aceasta a adăugat că venitul mediu NET a crescut în octombrie 2020 cu 7.3% față de octombrie 2019. Rata inflației a continuat să scadă în noiembrie 2020. Astfel, rata anuală a inflaţiei în luna noiembrie s-a redus la 2,1%, faţă de 2,2% în octombrie şi 2,5% în septembrie. Această scădere s-a produs pe tot parcursul guvernării PNL. În guvernarea socialistă 2017-2019, România a deţinut în fiecare an primul loc în topul ruşinii şi al sărăcirii populaţiei – cea mai mare rată a inflaţiei din UE. Rata inflaţiei a scăzut în guvernarea liberală şi va mai scădea.
Cifra de afaceri pentru sectorul industrie a recuperat pierderea cauzată de criza economică. Cea mai rapidă revenire după o criza economică din istorie. Cifra de afaceri din industrie pe total a crescut față de luna precedentă cu 1,6% – această creștere se datorează creşterii înregistrate în industria extractivă (+12,6%) şi în industria prelucrătoare (+1,3%).
De asemenea, în luna octombrie 2020 comenzile noi din industria prelucrătoare, pe total (piaţa internă şi piaţa externă), au crescut atât față de luna precedentă cu 4,7%, cât și faţă de luna corespunzătoare din anul precedent cu 6,0%”, a conchis Angelica Fădor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.