Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor a susținut o declarație politică potrivit căreia construirea, în mod simbolic, a primului metru de autostradă din județul Suceava arată că oamenii s-au săturat de un guvern care îi desconsideră și care încearcă să îi țină în subdezvoltare.

„Vin astăzi cu o veste bună: în județul Suceava a fost construit primul metru de autostradă! Din păcate, acest prim metru de autostradă a fost făcut împotriva voinței Guvernului PSD-ALDE, care nu a reușit să construiască un centimetru de autostradă în Moldova.

Primul metru de autostradă a fost făcut în șapte ore de un antreprenor, împreună cu o echipă de 17 lucrători în construcții, pentru că a dorit să arate că și în România se pot face autostrăzi, dacă există voință. Acest protest arată că sucevenii, că moldovenii nu mai suportă nicio zi un guvern care să îi desconsidere și care încearcă să îi țină în continuare în sărăcie, în subdezvoltare”, a transmis Angelica Fădor.

Deputatul sucevean a constatat că președintele partidului de guvernare, Liviu Dragnea, a găsit și cauza lipsei drumurilor moderne: creșterea economică a fost prea mare și nu a ținut ritmul cu ineficiența Guvernului PSD.

„De fapt, Liviu Dragnea a spus cu gura lui că Guvernul pe care îl conduce din umbră este incapabil, iar mediul privat, cel care generează creșterea economică, face performanță cu toate piedicile pe care guvernul le pune. Ceea ce trebuie să vedem cu toții este că exact un antreprenor, cel care generează această creșterea economică pe care guvernul PSD nu o poate gestiona, a găsit și fondurile și timpul necesar pentru a construi primul metru de autostradă în Moldova”, a declarat deputatul Angelica Fădor.

Potrivit acesteia, situația în care se află regiunea de nord-est, județul Suceava în particular, în ceea ce privește infrastructura de transport, nu este doar jalnică și împotriva dezvoltării, ci poate reprezenta un factor care să afecteze pe o perioadă lungă o mare parte din țară.

„În județul Suceava Guvernul PSD nu a reușit în trei ani să finalizeze 13 la sută din lucrările la șoseaua de centură a Sucevei, de trei ani de zile nu a reușit să finanțeze lucrările de modernizare a Drumului Național 18 care trebuiau finalizate cu doi ani în urmă.

Nu mai spun că pe toate drumurile naționale situația este gravă și că măsurile de siguranță a circulației sunt minime.

Singurele care se dezvoltă sunt aeroporturile pentru că sunt coordonate de administrațiile județene. Dacă rămâneau în subordinea Ministerului Transporturilor, aeroporturile din această zonă ar fi fost și ele la pământ”, a mai declarat deputatul liberal sucevean.

Angelica Fădor a menționat și că guvernarea PSD-ALDE ajunge la finalul exercițiului financiar  2014-2020 fără să atragă niciun euro din proiecte cu fonduri europene pentru autostrăzile din zona Moldovei.

„Anul viitor, potrivit Masterplanului general de transport, ar fi trebuit dat în folosință tronsonul de autostradă Ungheni-Iași-Tg.Neamț și să înceapă lucrările pentru drumul expres Siret-Suceava-Pașcani și finalizat studiul de fezabilitate pentru Autostrada Suceava-Satu Mare. Cu toate acestea, ministrul Transporturilor anunță că începe drumul expres Piatra Neamț-Bacău, pentru că a fost plasat în funcție de liderul PSD Neamț.

Într-o țară în care se fac investiții virtuale pentru prietenii politici, iar cele care ar trebui realizate în baza studiilor reale sunt blocate, nu se va putea realiza niciun proiect, ceea ce îmi întărește convingerea că Guvernul PSD-ALDE are un singur scop: menținerea țării în sărăcie și subdezvoltare”, a conchis deputatul PNL Angelica Fădor.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.