Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor a adresat o interpelare ministrului Comunicațiilor și Societății Informaționale, Petru Cojocaru, prin care cere situația clădirilor unde funcționează Oficii Poștale  care trebuie reparate urgent.

Cererea parlamentarului sucevean a venit în urma constatării faptului că mai multe sedii ale Poştei Române de pe întreg teritoriul României necesită lucrări urgente  de reabilitare sau consolidare, unele dintre aceste fiind chiar încadrate în clasa I de risc seismic. Fădor a precizat că în tot acest timp, reprezentanții Poștei Române nu demarează efectuarea lucrărilor de reabilitare şi cu toate acestea, se și opun vânzării imobilelor către alți potențiali proprietari care le-ar putea consolida şi întreține.

Deputatul PNL a mai arătat că un caz concret se întâmplă în comuna Fundu Moldovei, unde administrația locală a transmis o solicitare Companiei Naționale Poșta Română S.A., prin care își manifesta interesul de a achiziționa sediul Oficiului Poștal, din comuna Fundu Moldovei, pentru a-l utiliza în scopul desfășurării activităților administrative.

 „În prezent, respectivul imobil deservește Poșta Română, având un singur salariat care prestează activitatea într-o cameră, restul încăperilor neavând nicio utilizare. Țin să menționez un aspect foarte important și anume, clădirea se află într-o avansată stare de degradare și este supusă zi de zi unei degradări continue deoarece imobilul nu a fost renovat de foarte multă vreme, este atacat de igrasie, iar prin plafonul unor încăperi pătrunde apa”, a afirmat deputatul Angelica Fădor.

Potrivit parlamentarului PNL după o solicitare din partea primărie Fundu Moldovei, Companiei Naționale Poșta Română S.A a răspuns că nu este dispusă să încheie un contract de închiriere pentru spațiul respectiv, mai mult nu este nici interesată de înstrăinarea prin vânzare a imobilelor din patrimonial său.

„Este inacceptabil că o companie a statului, lasă, cu bună știință, pradă degradării un imobil, preferând să îi rămână în patrimoniu, chiar și în paragină, decât să-l înstrăineze. Așadar, domnule ministru, vă întreb, cum este posibil ca C.N.Poșta Română S.A. să aibă o atitudine atât de vehementă în ceea ce privește vânzarea unor imobile pe care le deține și să se opună în mod categoric înstrăinării lor, deși nu realizeză, în calitate de proprietar, absolut nicio lucrare de reabilitare pentru clădirile pe care și le dorește atât de mult să le aibă în continuare în proprietate?”, a precizat deputatul Angelica Fădor.

La finalul interpelării Fădor a cerut ministrului Cojocaru o situație, de la Companiei Naționale Poșta Română S.A., cu căldirile care necesită reparații urgente, care nu pot fi achizițonate prin contracte de vânzare-cumpărare, dar care nu beneficiază nici de lucrări de reabilitare, în final acestea deteriorându-se complet.

 

 

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.