Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor i-a adresat o întrebare ministrului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului privind măsurile pentru redresarea HoReCa și a turismului. Aceasta a subliniat că pandemia de COVID-19 a pus o presiune fără precedent asupra turismului și a sectoarelor grupate sub umbrela HoReCa, ca urmare a restricțiilor impuse în vederea limitării răspândirii virusului, precum și a reticenței oamenilor față de călătoriile interne și internaționale.

Deputatul sucevean a mai spus că scăderile au fost importante, în 2020 operatorii economici încasând cu circa 60-70% mai putin față de 2019.

„Conform datelor Institutului Național de Statistică, în 2020, sosirile turiștilor în România au fost de 6,3 milioane, în scădere cu 52,3% faţă de anul 2019. Aproape 93% dintre aceștia au fost turiști români și doar 7% au fost străini.

Județul Suceava, unul dintre județele care are dezvoltată o rețea importantă de structuri de primire turistică și unități de alimentație publică, a avut pierderi înregistrate atât în mod direct de aceste unități turistice, dar și indirect, de producătorii locali, furnizori pentru aceste structuri.

În ultima perioadă au existat mai multe dezbateri referitoare la identificarea soluțiilor necesare pentru sprijinirea sectorului HoReCa și a turismului.

În acest context, vă rog să îmi răspundeți la următoarele întrebări:

  • Care este strategia pe termen scurt și mediu pentru redresarea industriei HoReCa?

  • Dacă ați purtat discuții cu reprezentanți ai industriei ospitalității, ce propuneri venite din partea acestora vor fi implementate de ministerul pe care îl conduceți în această strategie?

  • Care este strategia MEAT pentru promovarea turistică a diferitelor zone din țară, cum este Bucovina, ca destinație turistică?”, i-a transmis Angelica Fădor ministrului Economiei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.