Conducta de gaz metan de la Pojorîta la Vatra Dornei a mai făcut un pas în față, după ce a fost emisă o Hotărâre de Guvern în acest sens. Astfel, după ce a fost declarat de importanță națională, gazul metan poate ajunge, în sfârșil, la Vatra Dornei.

Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor spune despre această decizie că este una binevenită, însă ar fi trebuit luată mai devreme, mai precis încă de acum 7 ani,  întrucât dornenii au mare nevoie de gaz metan. De asemenea, Fădor susține că  Hotărârea de Guvern nu ar fi fost emisă dacă președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, nu ar fi făcut presiuni și nu ar fi întocmit documentația necesară emiterii acesteia.

„Prin ceea ce s-a întâmplat prin elaborarea acestei Hotărâri de Guvern, prin care conducta de gaz metan spre Vatra Dornei să fie declarată de importanță națională, este ceea ce trebuia să se întâmple de foarte multă vreme. Tot ce a însemnat notă de fundamentare și documente care au stat la baza HG, au fost elaborate de către Consiliul Județean Suceava, respectiv de echipa președintelui Gheorghe Flutur. La presiunile Consiliului Județean Suceava, în final, Guvernul a elaborat această Hotărâre, ceea ce până la urma urmei era și normal să facă”, a explicat deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor.

De altfel, deputatul sucevean a mai adus în discuții și problematicul proiect „Utilități și Mediu” care afectează 61 de localități din județul Suceava, proiect marca PSD. În fapt, deputatul Fădor a spus că dacă PSD a îngropat primăriile în datorii, PSD să le scoată, întrucât aceste unități administrativ teritoriale au foarte multe investiții blocate din lipsa de fonduri. De asemenea, Fădor a subliniat că Guvernul PSD de după 2016 nu a mai alocat niciun leu pentru plata datoriilor la utilități și mediu, fiind singurul care a lăsat primarii să se descurce cu ratele colosale cauzate de proiectul inițiat de înaintașii lor pesediști.

„Situația în care se află Vatra Dornei și alte 60 de primării din județul Suceava, din cauza proietului Utilități și Mediu, este una extrem de critică și dacă PSD-ul a făcut ceva în această privință este faptul că a îngropat în datorii localitățile implicate”, a declarat deputatul Angelica Fădor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.