Deputatul PNL, Ioan Cupşa, a iniţiat un proiect legislativ prin care doreşte să înlesnească legislaţia, astfel încât acţionarii păgubiţi să aibă dreptul de a se retrage mai uşor dintr-o societate pe acţiuni. Printre inițiatorii proiectului se numără și deputatul PNL de Suceava, Angelica Fădor.

Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea art.134 din Legea 31/1990 privind Societăţile Comerciale a fost depusă la Senat şi este susţinută de mai mulţi parlamentari liberali.

În expunerea de motive se arată că „necesitatea modificării art. 134 din Legea nr. 31/1990 provine din faptul că legislaţia în vigoare este una rigidă, lacunară şi interpretabilă. Prin urmare ne aflăm în situaţia în care mulţi acţionari au devenit sau devin captivi în societăţile pe acţiuni în care au intrat ca acţionari, capitalul investit le-a fost blocat şi prin „artificii” economice, acţionarii sunt lipsiţi şi de dividendele pe care ar trebui să le primească în funcţie de aportul financiar adus în cadrul societăţii sub formă de capital social, concretizat în acţiuni”.

Iniţiatorul susţine că acţionarii majoritari dintr-o societate ajung să deţină „monopolul”, iar acţionarii minoritari nu se pot retrage din societate.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.