Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor a susținut o conferință de presă în care a prezentat care sunt diferențele între pilonul I și pilonul II de pensii și despre atacul pe care cei de la PSD și ALDE îl fac asupra pilonului II de pensie.

De asemenea, aceasta a vorbit și despre  campania inițiată de PNL pentru informarea populației cu privire la necesitatea menținerii pilonului II de pensii.
PNL a inițiat această campanie, tocmai datorită faptului că în ultima perioadă PSD și ALDE atacă în permanență pilonul II de pensii. Încă din primăvara anului trecut a apărut o informație legată de naționalizarea sistemului de pensie, însă în urma scandalului iscat la acea vreme au hotărât să nu mai discute pe marginea acestui subiect .

Practic, pregătesc adoptarea unui act normativ prin care să mute banii de la pilonul II de pensii, în pilonul I. În final, intenționează practic să fure, din banii noștri, ai tuturor, peste 9 miliarde de euro, care s-au acumulat până în această perioadă. Românii trebuie să știe că au acumulați în pilonul II de pensii bani, dar acești bani sunt ai lor și nu trebuie să permită nimănui, nici măcar celor de la PSD și ALDE, să le fure acești bani”, a transmis deputatul Angelica Fădor.

Deputatul liberal a anunțat că informarea la nivelul județului Suceava va fi coordonată de consilierul județean Tudor Plăcintă.

Acest subiect este foarte important pentru toate segmentele de vârstă și în special pentru cei peste 4 milioane de români care au conturi în pilonul II de pensii. Pentru toate categoriile de populație, Partidul Național Liberal va încerca să explice fiecărei persoane că este proprietar pe o anumită sumă de bani, că acea sumă de bani îi aparține și că nimeni, sub nicio formă, nu trebuie să atenteze la proprietatea lui”, a declarat Tudor Plăcintă.

La nivel național, pentru campanie, s-au pregătit 3000 de voluntari, care se vor deplasa în oraşe şi comune pentru a informa cetăţenii şi două milioane de pliante care se vor distribui în toată ţara. De asemenea se vor desfăşura şi campanii online şi se vor strânge semnături din partea susţinătorilor.
Campania se va termina la sfârşitul lunii iunie, iar la final se va depune în parlament o propunere legislativă care să prevadă creşterea de 6% şi 8% a contribuţiei la Pilonul II.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.