Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor a informat că rata șomajului a continuat să scadă și a ajuns în luna iunie la 5,2%, cu 0,3 puncte procentuale mai puțin față de luna mai, conform datelor furnizate astăzi de INS.
Potrivit deputatului sucevean, în mai, rata șomajului scăzuse cu 0,2 puncte procentuale față de aprilie.
„Numărul șomerilor a scăzut în iunie la 425.000 persoane, după ce în luna mai se înregistrau 449.000 persoane în șomaj. În ultimele două luni, s-au înregistrat 34.000 de noi contracte noi de muncă. 4.000 dintre noile locuri de muncă au fost facilitate de agențiile județene de ocupare a forței de muncă, încheiate în urma întâlnirilor organizate la bursele de muncă între angajatori și cei care își caută un job. La aceste evenimente au participat 500 de companii care aveau 6.000 de posturi vacante, iar 4.000 dintre acestea s-au ocupat la bursele locurilor de muncă organizate în Bihor, Botoșani, Brăila, Cluj, Hunedoara, Dâmbovița, Olt și Maramureș.
Continuăm organizarea acestor întâlniri în toată țara, în sprijinul celor care doresc să intre pe piața muncii și al companiilor care au posturi vacante.
De la începutul anului, avem 120.000 noi salariați activi, angajați cu normă întreagă.
Astfel, la 26 iulie 2021, s-au înregistrat circa 5.682.000 salariați activi. Numărul salariaților a crescut constant, lună de lună, în 2021.
Toate aceste date confirmă succesul măsurilor active de sprijin a angajaților și companiilor luate de guvernările PNL în timpul crizei prin care s-a reușit păstrarea locurilor de muncă”, a transmis deputatul Angelica Fădor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.