Deputatul PNL de Suceava, Angelica Fădor, a anunțat miercuri, 16 ianuarie, că parlamentarii Partidului Național Liberal vor promova o inițiativă legislativă prin care cei care comit infracțiuni cu violență, omor, tentativă de omor, tâlhărie sau viol să nu mai fie beneficiari ai  prevederilor Legii 169/2017, privind regimul compensatoriu. Această inițiativă venind în urma ultimului incident petrecut la Mediaș dintr-o serie mai lungă de evenimente, unde un fost pușcăriaș a omorât un cetățen nevinovat.

Astfel, deputatul PNL, susține că starea de  nesiguranță care îi cuprinde pe români trebuie să înceteze,  iar infractorii care comit astfel de fapte trebuie să își ispășească pedepsele până la capăt.
Deputatul Angelica Fădor a precizat că peste 11.000 de infractori au fost eliberați înainte de termenul de executare a pedepsei, dintre care aproximativ 700 s-au reîntors deja după gratii.

„Aproximativ 200 de români au căzut din nou victime ale violențelor acestor recidiviști, care în libertate au comis crime, tentative de omor, violuri sau tâlhării”, a atras atenția deputatul PNL de Suceava, Angelica Fădor.

Fădor a subliniat că Legea regimului compensatoriu depusă de fostul ministru tehnocrat Raluca Prună a fost preluată de Tudorel Toader, care a dispus ca reducerea pedepsei pentru fiecare lună de pedeapsă executată să fie de la trei zile pe lună la șase zile pe lună.

„Legea propusă de Liviu Dragnea a fost votată în Parlament în iunie 2017 de majoritatea  PSD-ALDE, cu scopul ca pe lângă hoți, violatori, criminali și tâlhari să scape și corupții lor”, a precizat deputatul Angelica Fădor. 

Parlamentarul sucevean a arătat că pe site-ul de internet al PNL se poate semna o petiție pentru susținerea proiectului de lege conform căruia cei care comit infracțiuni cu violență, omor, tentativă de omor, tâlhărie sau viol să nu mai beneficieze de regimul compensatoriu.
Angelica Fădor l-a criticat pe actualul ministru al justiției, Tudorel Toader, susținând că nu își asumă recursul compensatoriu, numărul mare de infracțiuni provocate de deținuții eliberați de curând, acesta dând vina pe fostul guvern tehnocrat condus de Dacian Cioloș.

Deputatul PNL a mai explicat că proiectul inițiat în perioada guvernului tehnocrat prevedea scăderea a doar trei zile din pedeapsă la fiecare o lună de închisoare executată în condiții precare. Mai  mult decât atât, proiectul inițial prevedea în mod clar că de recursul compensatoriu nu urmau să beneficieze condamnații, adică cei care au comis infracțiuni cu violență, cum ar fi violatorii sau criminalii.

„Forma actuală a acestei legi, dar și numărul mare de pușcăriași eliberați a stârnit panică și îngrijorare în rândul populației, motiv pentru care liberalii vor iniția proiectul de lege pentru ca cei care comit infracțiuni cu violență, omor, tentativă de omor, tâlhărie sau viol să nu mai beneficieze de regimul compensatoriu”, a subliniat deputatul sucevean.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.