Ar trebui introduse pedepse mai aspre pentru dealerii de droguri. In acest sens, deputatul PNL de Suceava, Sanda-Maria Ardeleanu, doreste sa atraga colegilor parlmentari atentia asupra pericolului consumului de droguri si de substante etnobotanice in randul elevilor. Deputatul liberal sucevean a amintit intr-o declaratie politica de „apelul disperat” facut recent de medicii romani, care atrag atentia asupra faptului ca numarul de copii sub 10 ani care ajung in sectiile de toxicologie din spitalele de pediatrie in urma consumului de etnobotanice este alarmant de mare.

Deputatul PNL de Suceava a aratat ca „drogurile, in special etnobotanicele care, desi au efecte devastatoare, sunt preferate de copii, fiind la indemana acestora atat prin intermediul online, cat si prin cel al dealerilor din scoli. Astfel ca elevii pot achizitiona in mod special marijuana, drogul care a urcat pe primul loc in topul preferintelor, utilizat la scara larga nu doar de liceeni, ci si de adulţi”. Sanda Maria Ardeleanu a adaugat „sunt cadru didactic si nu pot sa imi inchipui ca exista profesori care cunosc cazuri de elevi consumatori si accepta tacit fenomenul, fara a lua masuri pentru stoparea acestuia.”
Sanda-Maria Ardeleanu a facut un apel la colegii sai sa repuna pe agenda Parlamentului problematica privind traficul si consumul de droguri. Deputatul liberal a amintit ca in urma cu aproximativ trei ani a depus o initiativa legislativa in vederea reglementarii conditiilor de punere pe piata a plantelor, substantelor si preparatelor stupefiante, halucinogene, euforice, psihotrope si derivatilor acestora care, ca si alte asemenea proiecte, nu a beneficiat insa de vointa politica.
Deputatul PNL de Suceava a spus ca din punctul ei de vedere ar exista cel putin trei directii de maxima urgenta asupra carora parlamentarii ar trebui sa dea o atentie deosebita, prima dintre acestea fiind actualizarea legislatiei in domeniu, cu precadere pe vanzarea in mediul on-line, introducand masuri de securitate in ceea ce priveste posibilitatea de a oferi spre vanzare substante etnobotanice. ” In legislatia romaneasca ar trebui introduse pedepse mai aspre pentru vanzatorii de droguri, si in acelasi timp, trebuie lansate o serie de propuneri la nivel de Guvern pentru initierea unor campanii de combatere a traficului de droguri in scoli, companiile de prevenire a consumului deja desfasurate fiind depasite de realitate” a conchis deputatul liberal Sanda Maria Ardeleanu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.