Deputatul AUR de Suceava Florin Pușcașu s-a aflat astăzi, 23 martie, împreună cu încă 29 de parlamentari AUR, la sediul Ministerului Energiei, unde au purtat discuții cu ministrul Virgil Popescu în legătură cu situația minerilor de la Crucea-Botușanu.

Potrivit deputatului suceavean, în urma discuțiilor pe care delegația parlamentarilor AUR le-a purtat cu ministrul Popescu, s-a reușit obținerea mai multor promisiuni din partea autorităților centrale ale statului. Astfel, ministrul Energiei a promis că, în maxim două zile, minerii își vor primi toate drepturile restante, adică banii pentru hrana antidot și pentru echipamente. Totodată, Florin Pușcașu a subliniat că ministrul Popescu a mai promis că în Mina Crucea-Botușanu se va mai face exploatare încă cinci ani de acum încolo, ulterior urmând să se aplice pentru închiderea și ecologizarea acesteia.

„Promisiunile le-au obținut minerii de la ministrul Energiei. Noi am fost doar o portavoce, un vehicul care am dus informația din punctul A în punctul B, fiindcă altfel  s-ar părea că la ministru nu ajunge nimic. În fapt, prefectul județului Suceava, Iulian Cimpoeșu, ne-a comunicat că acest conflict este stins, deși peste 100 de mineri erau încă blocați în subteran”, a declarat deputatul AUR de Suceava Florin Pușcașu.

Acesta a mai amintit și de informațiile pe care minerii i le-au transmis atunci când s-a aflat la Mină, conform cărora aproximativ două tone de uraniu stă în vagoane, informații ce, în opinia deputatului sucevean, ar trebui verificate și clarificate de conducerea generală.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.