Prin modelul politic pe care l-a implementat Victor Ponta, „cel al baronilor cu pretentii de oligarhi”, Romania se indeparteaza de Europa si se apropie tot mai mult de un model estic extrem de daunator, este de parere deputatul PNL de Suceava, Ioan Balan. El a aratat ca de la Revolutie si pana in 2012, populatia si guvernele care s-au succedat au facut eforturi consistente pentru a apropia Romania de Uniunea Europeana, de exigentele unui stat modern, cu o economie functionala si o democratie consolidata.

„Din pacate pentru tara mea, din 7 mai 2012, Romania pare a fi intrat, fara echivoc, intr-un proces invers, de indepartare de Uniunea Europeana. Democratia a fost lovita direct la moalele capului in vara anului 2012 si de atunci primeste lovituri asupra institutiilor statului de drept ori de cate ori Victor Ponta se necajeste la meciurile de baschet! Structurile economice sanatoase au fost puse pe butuci! Privatizarile s-au transformat toate in surse de imbogatire pentru clientela PSD. Potentialul economiei nationale a scazut de la un an la altul! Peste 4 milioane de romani nu mai au incredere ca-si vor indeplini visurile in Romania si au luat calea strainatatii. Nivelul de colaborare si coordonare cu institutiile comunitare s-a deteriorat si a devenit ineficient. Liderii politici aflati la guvernare au tinut sa se pozeze mai degraba cu Putin la Soci, decat cu Merkel la Bruxelles”, a spus Balan.
Deputatul liberal sucevean a aratat ca Europa a ajutat si ajuta mai departe Romania sa continue implementarea reformelor din justitie, administratie si afaceri interne, ca Europa pune anual la dispozitia tarii noastre fonduri structurale de miliarde de euro din care „Victor Ponta nu reuseste sa atraga nici un cent, ci se lauda cu proiectele demarate de guvernul anterior”.
„Europa ne asculta si ne-a luat la masa deciziilor celor „mari”, numai ca ministri lui Victor Ponta trimisi la consilii nu stiu nici de ce se afla acolo, nici ce foloase sa atraga pentru romani si Romania, nici de ce sunt ministri. Ii trimite la Bruxelles doar pentru shopping si ca sa-si faca
poze pentru facebook”, a mentionat Balan. Toate acestea, a subliniat parlamentarul liberal, sunt doar rezultatul nociv al mentinerii lui Victor Ponta la guvernare, „cu bratele nesatule ale baronilor locali”.
„ Ei l-au creat pe Victor Ponta si tot ei ii gireaza toate actele si faptele. Asadar, prin modelul politic pe care l-a implementat Victor Ponta, cel al baronilor cu pretentii de oligarhi, Romania se indeparteaza de Europa si se apropie tot mai mult de un model estic extrem de daunator. Stiu cu certitudine ca romanii au ajuns la maximum de suportabilitate cu Victor Ponta si PSD la guvernare si ii vor trimite pe acestia in paginile negre ale istoriei recente”, a conchis deputatul Ioan Balan.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.