Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan reamintește că la dezbaterile de la  Legea bugetului de stat pentru anul 2018, Ministrul Transporturilor de la acea vreme, domnul Felix Stroe, a dat asigurări în fața Parlamentului asupra faptului că, în bugetul pentru anul 2018, Ministerul Transporturilor a prevăzut credite bugetare pentru investiții pentru reabilitarea și modernizarea a peste 150 de treceri rutiere la nivel cu calea ferată.

Din păcate, în ciuda angajamentelor fostului ministru, anul 2018 înregistrează cel mai puternic record negativ cu privire la investițiile în infrastructură, cheltuielile efectuate pentru modernizarea, reabilitarea și construcția de infrastructură fiind la cel mai scăzut nivel din ultimul 15 ani.

„În acest context, nici investiții cu privire la reabilitarea și modernizarea trecerilor rutiere la nivel cu calea ferată (reabilitarea asfaltului și construcția de bariere automate) nu s-au realizat. De pildă, bucuria redeschiderii căii ferate către Putna, a fost umbrită de degradarea trecerilor la nivel cu calea ferată din localitățile Gălănești, Vicovu de Jos și Horodnic, la care nu s-au efectuat niciun fel de lucrări de reabilitare”, a transmis deputatul sucevean.

Față de situația expusă Ioan Balan a solicitat mai multe clarificări printr-o interpelare adresată ministrului transporturilor.

Acesta dorește să afle câte treceri rutiere la nivel cu calea ferată au fost reabilitate și modernizate cu bariere automate în cursul anului 2018, dar și dacă Direcția Regională de Drumuri care, odată cu redeschiderea căii ferate către Putna, avea obligația de a reabilita trecerile rutiere la nivel cu calea ferată afectate de repunerea în circulație a trenurilor pe această rută și-a respectat obligațiile.

În încheiere Ioan Balan a solicitat să i se comunice câte treceri rutiere la nivel cu calea ferată a propus Ministerul spre reabilitare și modernizare în cursul anului 2019, știindu-se că aceste puncte reprezintă zone de risc maxim la adresa vieții conducătorilor auto.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.