Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan a susținut, în Parlamentul României, o declarație politică prin care a scos în evidență faptul că Guvernuț liberal a luat cele mai bune măsuri pentru economia țării, dovadă stând cifrele. De altfel, deputatul sucevean a precizat că cetățenii acestei țări sunt oameni resonsabili și au făcut ca această pandemie să nu aibă efecte ca în alte țări europene.

„În ultimele două luni, românii sunt cei care au dus greul acestei crize sanitare şi economice, însă eforturile tuturor ne-au ajutat să depăşim cele mai dificile momente ale acestei încercări. Numai cu ajutorul cetăţenilor, Guvernul PNL a reuşit să limiteze numărul de îmbolnăviri şi să evite un derapaj economic sever. În toată această perioadă, măsurile economice implementate de miniştri liberali au sprijinit economia privată, atât prin măsuri privind protejarea locurilor de muncă, cât şi prin facilităţi pentru întreprinderile aflate în dificultate. Faptul că aceste măsuri au fost bune pentru economie şi corect aplicate vine să primească o confirmare oficială din partea organismului de statistică al UE, Eurostat, care ne spune că România a avut în primul trimestru al anului cea mai mare creştere economică din UE, de 2,7% din PIB, raportat la perioada similară a anului trecut”, a declarat deputatul PNL de Suceava Ioan Balan.

Acesta a adăugat că să reuşeşti să obţii creştere economică în România în plină criză sanitară, după atâţia ani în care PSD a şubrezit competitivitate mediului economic românesc şi a distrus cu totul stabilitatea finanţelor publice este o adevărată performanţă. Balan a mai spus că această reuşită a Guvernului PNL se datorează relaţiei corecte şi oneste cu milioanele de oameni care lucrează în economia privată, care produc valoarea economică în ţară şi care alimentează din buzunarele lor, prin impozite şi taxe, bugetul statului român.

„Nu trebuie să uităm că PSD a plecat de la guvernare lăsând în urmă datorii de peste 10 miliarde de lei care trebuiau achitate către firmele din România, sub forma rambursărilor de TVA, a decontării concediilor medicale sau a onorării facturilor pentru lucrările şi serviciile prestate. Guvernul PNL a plătit toate datoriile amânate de guvernele PSD şi, mai mult decât atât, de la începutul anului 2020 plăteşte la timp, uneori chiar şi cu anticipaţie, orice datorie către economia privată. Cred cu putere că, atât creşterea economică obţinută la început de an, cât şi relativa stabilitate bugetară este recompensa şi încrederea pe care mediul economic o arată faţă de măsurile corecte ale Guvernului liberal. Oricine poate să constate că, atât în sectorul sanitar, cât şi în cel economic, România a reuşit să evite efecte mult mai puternice decât alte state foarte dezvoltate din Uniunea Europeană”, a subliniat Ioan Balan. 

De altfel, Ioan Balan a precizat că unul dintre obiectivele majore ale Guvernului PNL este acela de a schimba, cât mai repede posibil, modelul economic păgubos aplicat de PSD, bazat pe consum, importuri masive, împrumuturi şi datorii, fără niciun fel de investiţii în modernizarea ţării. Modelul economic liberal înseamnă investiţii publice majore, susţinerea investiţiilor private şi locuri de muncă bine plătite în România.

„Este uşor de constatat cum funcţionează modelul liberal, dacă ne uităm la nivelul administraţiilor publice locale eficiente conduse de aleşi locali ai PNL, adică la nivelul judeţelor Suceava, Cluj, Alba sau Bihor. Nimeni nu poate să nege modul în care s-au modernizat serviciile publice în aceste judeţe, pentru că preşedinţii consiliilor judeţene sau primarii liberali au muncit şi au investit masiv în modernizarea drumurilor, spitalelor, şcolilor şi au adus utilităţi în casele oamenilor. Cred cu toată puterea că ceea ce a fost şi este bun pentru comunităţile locale, este bun pentru toată ţara. Faptul că Guvernul PNL s-a angajat să cheltuiască cel puţin 50 de miliarde de lei în acest an pentru investiţii, deja se vede pe şantierele din România şi ne dă speranţă că proiecte importante, abandonate de PSD ani de zile, vor putea să înceapă şi în câteva luni. Cu investiţii publice masive în acest an şi anii următori, cu fonduri europene gratuite aduse în ţară şi cu întreprinderi româneşti puternic susţinute de Guvern vom putea să eliminăm toate efectele negative ale acestei crize”, a conchis Ioan Balan.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.