Deputatul PNL Ioan Balan susține că în ultimele 9 luni de guvernare liberală, Moldova a primit cei mai mulţi bani europeni pentru dezvoltare de la aderarea ţării noastre la Uniunea Europeană şi că proiectele de dezvoltare pentru Regiunea de Nord-Est sunt abia la început, PNL având planificate pentru Moldova cele mai mari investiţii din ultimele 3 decenii.

„Diferenţa dintre administraţiile conduse de PNL şi cele conduse de alte partide este aceea că noi, liberalii, punem dezvoltarea comunităţilor locale pe primul loc. Cel mai bun exemplu la nivel naţional este Suceava. Oricine poate să constate cât de jalnic a arătat judeţul în perioada în care a fost condus de PSD şi cum totul s-a schimbat în bine când la Consiliul Judeţean şi în multe primării au venit liberali harnici, care vor să lase ceva bine construit în urma mandatelor încredinţate de cetăţeni.

Este incontestabil faptul că în numai 9 luni de când avem un Guvern PNL, cu o majoritatea parlamentară PSD toxică, banii din fonduri europene au venit consistent în Moldova, indiferent de culoarea politică a conducătorilor administraţiilor locale. Pe româneşte, Guvernul a alocat nediscriminatoriu fonduri, fie că primarul era de la PSD, PNL sau alt partid”, a declarat Ioan Balan.

Potrivit deputatului sucevean, diferenţa majoră este aceea că administraţiile liberale s-au dovedit eficiente şi harnice şi au demarat imediat proiectele de investiţii, în vreme ce administraţiile PSD s-au trezit abia în prag de alegeri să mai facă nişte lucrări de mântuială, cu speranţă că poate îi mai păcălesc o dată pe cetăţeni.

„Ieri, Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a promulgat Legea nr.176/2020, prin care se pun bazele unui nou început pentru aducerea fondurilor europene în Moldova, de această dată de o manieră integrată. Astfel, pentru perioada de programare 2021-2027, ca Program Naţional Pilot de Descentralizare, au fost desemnate Agenţia pentru Dezvoltare Regională  Nord-Est şi Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară – Dezvoltare Sustenabilă şi Integrată în Ţara de Sus pentru judeţele Suceava, Botoşani şi Iaşi, drept organisme de implementare a Investiţiilor Teritoriale Integrate (ITI). Acest lucru înseamnă un pas major către investiţii integrate, susţinute din fonduri nerambursabile. Aşadar, în perioada imediat următoare, în baza strategiilor elaborate la nivelul Regiunii Nord-Est, se vor aloca resurse pentru pregătirea şi implementarea de proiecte majore, care să ajute cele 3 judeţe să se dezvolte armonios. Suma care va fi alocată pentru investiţiile integrate se va calcula procentual, în raport cu suprafaţa, numărul de localităţi şi numărul de locuitori din judeţele Suceava, Botoşani şi Iaşi”, a transmis deputatul liberal.

Ioan Balan s-a declarat bucuros că în acest program pilot de descentralizare a fost inclusă regiunea noastră.

„Dacă până acum PSD nu s-a sinchisit să ne scape de subdezvoltare cu bani europeni, uite că a venit momentul ca PNL să recupereze tot timpul pierdut. Am convingerea că în urma dezbaterilor publice demarate zilele acestea de Ministerul Fondurilor Europene, cu privire la repartiţia cele 31 de miliarde de euro din viitorul exerciţiu bugetar european, vom afla că Moldova va fi principalul beneficiar de fonduri de coeziune, inclusiv din Fondul European Tranziţie Justă, care sprijină diversificarea economică a celor mai afectate regiuni.

Nu cred că mai este cineva care să aibă vreun dubiu că după alegerile din septembrie trebuie să multiplicăm succesul administraţiei publice liberale la nivelul întregii ţări!”,  a conchis deputatul Balan.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.