Deputatul PNL Ioan Balan se alătură angajamentului pe care Ludovic Orban l-a făcut la inaugurarea reţelei de gaze naturale din comuna Moara, judeţul Suceava, şi susţine alocarea a peste 1 miliard de euro pentru investiţii în extinderea reţelelor de gaze naturale pentru populaţie, în scopul de a dubla în următorii 5 ani numărul de gospodării care vor avea acces la această resursă.

„Mă bucură enorm faptul că Guvernul PNL a demarat acest plan de la Suceava, un judeţ atât de greu încercat în ultima vreme, în care oamenii aşteaptă de la noi să le schimbăm viaţa în bine cât mai repede. Inaugurarea reţelei de gaze naturale din comuna Moara este numai primul pas către asigurarea accesului populaţiei la toate utilităţile necesare unui trai decent şi accesibil – apă, canalizare, gaze, comunicaţii şi drumuri moderne. Personal, îmi este greu să înţeleg de ce PSD a blocat atâţia ani toate proiectele investiţionale pentru Moldova. Nu s-ar fi supărat nimeni dacă investiţiile pe care le aşteptăm de zeci de ani ar fi fost realizate deja de PSD. Din păcate, PSD doar a promis şi s-a lăudat cu realizări inexistente. Cum să o uităm oare pe Dăncilă, care se lăuda anul trecut că „a scos ţara din noroaie”, în timp ce sub ultimele guverne PSD nu s-a construit mai nimic, dar munţi de bani s-au risipit”, a transmis deputatul liberal.

Ioan Balan susține că este deosebit de important pentru Nord-Estul ţării faptul că Guvernul PNL investeşte cu toată forţa în regiune.

„Lucrările la drumuri, poduri şi centuri ocolitoare au banii asiguraţi de la Guvern. Bani pentru reabilitarea şcolilor au fost deja trimişi către primării. Proiectele de dezvoltare locală, prin care se extind reţele de apă şi canalizare au fost accelerate. Ceea ce a depins de noi, de liberali, pe plan local, am făcut deja. Oricine poate constata investiţiile făcute de Gheorghe Flutur şi de primarii PNL, fără sprijinul guvernelor anterioare. Acum, că Guvernul este alături de noi, cu siguranţă că lucrurile vor evolua cu altă viteză”, a mai transmis Ioan Balan.

Acesta a mai precizat că, pe lângă investiţiile publice, Guvernul PNL a asigurat deja  zeci de milioane de euro pentru stimularea investiţiilor private şi crearea de locuri de muncă în Bucovina.

„Altfel spus, numai în 6-7 luni PNL a reuşit să pună pe picioare investiţii care nu s-au realizat la noi în ultimii 6-7 ani de zile. Cu un Guvern PNL responsabil şi cu o administraţie locală liberală, pusă în slujba oamenilor, avem toate şansele ca în următorii 2-3 ani să scoatem Bucovina din topul ruşinos al subdezvoltării, unde PSD a ţinut-o atâta vreme!”, a conchis deputatul PNL Ioan Balan.

 

2 Responses

 1. Vlad

  Hotarati-va, Pnl sau Psd? Ca dziminschi se lauda ca Psd a adus utilitatile.
  Daca este sa ne uitam in realitate, cel putin la Moara, gazul a fost adus de o firma privata pe propria cheltuiala, care firma privata isi va recupera banii investiti de la cetatenii consumatori de gaze, nu de la politicieni.
  Unde au fost accelerate proiectele de asfalt, apa si canalizare?
  Chiar in zonele unde isi duc traiul de boier diversi politruci, directori de institutii, adica tot politruci, in zonele unde acestia au pus mana suveica pe pamanturi si tot asa.
  Unde sunt oameni harnici si cinstiti, utilitatile nu au venit, caci pt. ei nu sunt bani, sau e pe varianta ca nu doreste primarul.

  Răspunde
 2. Laura

  acum, ca guvernul pnl este alaturi de noi, ne-am linistit.
  dar, ar cam fi cazul, ca guvernul pnl sa respecte hotararile judecatoresti definitive si irevocabile si sa puna in aplicare titlurile executorii pt. banii pe care ni i-a furat guvernul boc!!! si pe care i-am recastigat dupa indelungi procese!
  daca guvernul pnl tot este alaturi de noi, dupa cum zice d. balan.

  Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.