Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan i-a adresa o interpelare ministrului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil-Daniel Popescu, privind schemele de ajutor pentru relansarea activităților din turism și stimularea asocierilor intercomunitare.

Deputatul sucevean a precizat că epidemia de SARS-CoV2 a afectat majoritatea domeniilor sociale și economice, conducând la restrângeri totale sau parțiale de activitate. Fără îndoială că cel mai afectat domeniu este cel al turismului care, în ciuda înlăturării parțiale sau totale a restricțiilor impuse de autorități pentru împiedicarea răspândirii virusului, acest sector de activitate este și va fi afectat puternic pe tot parcursul anului 2020 și, posibil, parțial în anul următor.

„Chiar dacă Guvernul României a implementat o serie de măsuri salvatoare pentru locurile de muncă și pentru întreprinderile mici și mijlocii, am convingerea că sprijinirea turismului românesc prin măsuri active se impune pentru partea a doua a anului 2020, care pot lua forma unor stimulente/ajutoare de stat. De asemenea, cred că se impune ca Guvernul să susțină activ inițiativele de asociere intercomunitară între diferite unități administrativ-teritoriale, așa cum este inițiativa celor trei localități turistice din Județul Suceava – Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc și Gura Humorului – care sub coordonarea Președintelui Consiliului Județean Suceava, domnul Gheorghe Flutur, își propun înființarea stațiunii turistice unice «Bucovina»”, a spus deputatul Ioan Balan.

Acesta a i-a cerut ministrului să facă mai multe precizări legate de relansare turismului din Bucovina, dar și în alte zone ale țării, dar și să găsească soluții pentruu ca zontele turistice din România să fie mult mai cunoscute în afara granițelor țării.

„Având în vedere numărul mare de angajați din acest sector de activitate, numărul mare de IMM-uri, întreprinderi de familie și individuale care desfășoară activități în domeniu, precum și ponderea foarte mare în Produsul Intern Brut al României, vă rog, domnule ministru, să aduceți următoarele precizări:

În ce măsură este posibil ca Guvernul României, prin intermediul Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, să poată implementa o schemă de minimis pentru domeniul turismului, cu accent pe stimularea susținerii investițiilor, care să vizeze inclusiv micile întreprinderi individuale?

Vă rog să precizați în ce măsură puteţi să susţineți/stimulaţi asocierile intercomunitare de tipul celei care se constituie în prezent sub coordonarea Președintelui Consiliului Județean Suceava și prin ce măsuri?

În condiţiile în care turismul din România nu beneficiază de o promovare corespunzătoare în exteriorul ţării, vă rog să precizaţi ce măsuri intenţionaţi să dispuneţi, astfel încât zonele cele mai importante ale turismului românesc (Bucovina, Marea Neagră, Munţii Carpaţi, Delta Dunării) să fie mult mai cunoscute pentru turiştii străini?”, a conchis deputatul PNL de Suceava Ioan Balan. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.