Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan le-a solicitat miniștrilor Justiției, Finanțelor și Economiei, Cătălin Predoiu, Adrian Câciu și Florin Marian Spătaru, un punct de vedere asupra unei propuneri legislative pentru modificarea Legii nr.335/2007 a camerelor de comerț din România.

Deputatul sucevean a precizat că în data de 20 aprilie 2022 a fost înregistrată la Senatul României o propunere legislativă pentru modificarea Legii nr.335/2007 a camerelor de comerț din România, cu numărul B254/2022. Mai multe modificări și completări cuprinse în această inițiativă au un vădit caracter de neconstituționalitate, încălcându-se: dreptul constituțional la liberă asociere (art.40), libertatea și dreptul de a exercita o activitate economică (art.45). Mai mult decât atât, inițiativa propune și înrolarea obligatorie a firmelor în ”Catalogul firmelor”, impunerea unor taxe obligatorii, ceea ce este de natură să creeze atât confuzie, cât și deficiențe de funcționare în activitatea Oficiului Național al Registrului Comerțului.

„La scurt timp după înregistrarea acestei inițiative, Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii a luat poziție publică față de modificările legislative propuse, poziție exprimată într-un comunicat de presă care reflectă și alte efectele negative identificate de această structură asociativă a IMM-urilor din România.

Având certitudinea că veți analiza cu maximă atenție propunerea legislativă amintită, vă solicit următoarele informații: 

  • Care este poziția ministerelor pe care le conduceți față de inițiativa legislativă pentru modificarea Legii nr.335/2007 a camerelor de comerț din România, înregistrată la Senatul României cu numărul B254/2022?

  • Ce punct de vedere veți formula în fundamentarea punctului de vedere al Guvernului, punct de vedere solicitat de Senatul României în data de 26 aprilie 2022?”, a transmis deputatul Ioan Balan.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.