Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan susține că Moldova a aşteptat 30 de ani construirea unui drum modern, rapid, care să ajute la dezvoltare şi care să taie din elanul tinerilor de a mai părăsi ţara, pentru că la ei acasă nu găseau un loc de muncă bine plătit.

„30 de ani Moldova a fost amăgită cu proiecte, care mai de care mai înşelătoare, care au rămas scrise pe pliantele roşii din campania electorală. După 30 de ani ani de democraţie şi aproape 14 ani de apartenenţă la Uniunea Europeană, Moldova continuă să conducă în statistici negative, nu numai la nivel naţional, ci chiar şi european. În Moldova şomajul este cel mai mare, nivelul salariului mediu cel mai mic din ţară şi Produsul intern brut pe locuitor este cel mai scăzut. Cauza stării de subdezvoltare a fost şi rămâne lipsa unei infrastructuri de transporturi, care să atragă investitorii în regiune şi care să genereze prosperitate pentru toţi locuitorii. Guvernele socialiste au ştiut tot timpul acest lucru, însă, în calculele lor electorale, Moldova nu avea dreptul la dezvoltare, pentru că numai aşa ar fi fost utilă în alegeri pentru PSD”, a declarat deputatul sucevean.

De asemenea, Ioan Balan a precizat că cel mai bun lucru care s-a întâmplat în ultimii ani a fost înlăturarea PSD de la guvernare în toamna anului trecut.

„Nu vreau să-mi imaginez cum am fi traversat această criză sanitară fără precedent şi cum am fi făcut faţă efectelor economice negative cu un guvern PSD incompetent şi potrivnic intereselor noastre naţionale. În ceea ce priveşte investiţiile publice, ce să mai spunem? PSD nu a reuşit să construiască nimic nici măcar în perioadele favorabile pe care le-a traversat România!”, a mai declarat Ioan Balan.

Potrivit deputatului sucevean, cu toate acestea, Guvernul PNL, sabotat constant şi din toate părţile de PSD, a reuşit să gestioneze ireproşabil criza sanitară, să susţină cu zeci de miliarde de lei mediul de afaceri, să protejeze milioane de locuri de muncă şi, mai mult decât atât, să pună pe picioare marile proiecte de investiţii.

„Nu pot să nu mă bucur pentru argeşeni sau sibieni, care, recent, au primit de la Comisia Europeană aproape 900 de milioane de euro pentru construirea Autostrăzii Piteşti-Sibiu, proiect blocat tot de PSD, care acum se construieşte.

Cu toate acestea, le spun muntenilor că PNL scrie istorie şi în Moldova. Mai precis, Autostrada Moldovei, cea care ne va lega de Capitala ţării, intră în linie dreaptă şi, foarte curând, utilajele vor începe să lucreze. Loturile Siret-Suceava, de 41 de Km, şi Suceava-Paşcani, de 60 de Km sunt pregătite deja pentru licitaţie. De asemenea, PNL va face aceste investiţii din bani europeni nerambursabili şi nu aşa cum ar fi vrut PSD, din banii românilor, pe care, ulterior, să-i pună să mai plătească şi taxe de autostradă”, a transmis liberalul sucevean.

Dacă adăugăm la aceasta şi centurile ocolitoare construite de PNL la Suceava, Rădăuţi sau Bacău, potrivit lui Ioan Balan, atunci avem toate motivele să ne aşteptăm la o creştere economică solidă şi de durată în toată Moldova.

„Cred că PNL a demonstrat pe deplin la Suceava, cu un consiliu judeţean condus de Gheorghe Flutur, cu o primărie de municipiu condusă de Ion Lungu şi un Guvern PNL axat pe investiţii, că România se poate moderniza enorm în numai 4 ani şi poate recupera tot timpul pierdut sub guvernările toxice ale PSD”, a conchis deputatul PNL Ioan Balan.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.