Conform unui comunicat de presă emis de Biroul parlamentar al deputatului PNL Ioan Bălan, se pare că acesta este singurul deputat ex-PDL care deține o funcție în Camera Deputaților. Una din cele patru funcții de chestor ale Biroului Permanent al Camerei Deputaților va fi deținută în această nouă sesiune parlamentară de deputatul Bălan. Parlamentarul sucevean a fost reales de fapt în această funcție, el ocupând postul de chestor încă de la prima sesiune a actualului legislativ din decembrie 2012, când activa la PDL.

Balan ACL

Ioan Bălan a fost menținut de conducerea centrală a partidului în această funcție întrucât a fost singurul parlamentar PDL din țară care la alegerile din 2012 a câștigat colegiul în care a candidat, colegiul uninominal nr.2, care include cartierul Burdujeni din municipiul Suceava, orașul Salcea și comunele Pătrăuți, Ipotești, Adâncata și Mitocu Dragomirnei. De menționat că Ioan Bălan este singurul dintre foștii membri PDL care deține o funcție în actuala componență a Biroului Permanent al Camerei Deputaților ce revine noului grup PNL. Foștii democrat liberalii au mai deținut până acum și un post de vicepreședinte prin Ioan Oltean, post pe care însă l-au pierdut.

„Ioan Bălan mai are în portofoliu funcțiie de vicepreședinte regional al PNL, de președinte al organizației municipale Suceava a partidului și cu siguranță va fi candidatul noului PNL pentru funcția de primar al municipiului Suceava la alegerile locale de anul viitor”, se arată în comunicat.

Biroul Permanent al Camerei Deputaților se înnoiește la debutul noii sesiuni legislative, mai puțin funcția de președinte, care este ocupată de Valeriu Zgonea- PSD pe durata întregului mandat. Chestorii verifică modul de gestionare a patrimoniului, funcţionarea şi calitatea serviciilor Camerei Deputaţilor şi fac propuneri corespunzătoare Biroului Permanent. Aceştia exercită controlul financiar asupra cheltuielilor efectuate, prezintă Biroului Permanent proiectul de buget al Camerei Deputaţilor şi contul de încheiere a exerciţiului bugetar anual, asigură menţinerea ordinii în sediul Camerei Deputaţilor şi îndeplinesc alte atribuţii, în conformitate cu dispoziţiile preşedintelui acesteia sau ale Biroului Permanent. În exercitarea atribuţiilor de control financiar-contabil chestorii sunt sprijiniţi de un corp de control compus din doi experţi contabili şi sunt subordonaţi numai plenului Camerei Deputaţilor. La sfârşitul fiecărei sesiuni parlamentare chestorii prezintă plenului Camerei Deputaţilor un raport cu privire la rezultatele controalelor efectuate.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.