Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan i-a adresat o interpelare ministrului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Daniel Suciu, privind completarea Programului Național de Dezvoltare Locală cu obiectivul extinderii rețelelor de gaze naturale pentru gospodării.

„În urmă cu mai bine de un an, domnul Viceprim-ministru Paul Stănescu mi-a dat personal asigurări că la nivelul Guvernul României s-a constituit un grup de lucru care ar fi trebuit să conducă la elaborarea cadrului normativ pentru demararea unui program național pentru extinderea rețelelor de gaze naturale pentru consumatorii casnici (gospodării individuale). Deși timpul a trecut în defavoarea oamenilor care își încălzesc cu greu locuințele, nici astăzi nu avem vreun răspuns ferm de la Guvern.
În același timp, ca urmare a propunerilor formulate de către deputații PNL, pentru extinderea rețelelor de alimentare cu gaz natural pentru populație am reușit să găsim o sursă importantă de finanțare, prin intermediul veniturilor rezultate din exploatarea zăcămintelor subsolului. Așadar, bani există, mai rămâne doar voința politică”, a declarat Ioan Balan.

Acesta a precizat și că tot parlamentarii PNL au propus și posibilitatea ca Programul Național de Dezvoltare Locală să fie extins cu noi obiective de construire, în care să fie inclusă și extinderea rețelelor de gaze naturale pentru populație.
Având în vedere toate aceste oportunități pe care PNL a reușit să le realizeze pentru a conecta populația, în special din mediul rural, la cea mai așteptată utilitate, Ioan Balan i-a solicitat lui Daniel Suciu să precizeze dacă la nivelul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice s-a fundamentat un Program național pentru extinderea rețelelor de gaze pentru populație și dacă răspunsul este afirmativ, care este termenul de implementare și sursele de finanțare ale acestuia.
De asemenea, deputatul i-a solicitat ministrului să precizeze dacă va susține propunerea parlamentarilor PNL cu privire la extinderea obiectivelor Programului Național de Dezvoltare Locală pentru alimentarea gospodăriilor cu gaze naturale.

„Vă solicit să precizați dacă în bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice există resurse financiare disponibile care ar putea fi utilizate pentru realizarea unei magistrale de gaz și realizarea investițiilor de distribuție a gazului metan în 50 localități din județul Suceava, care ar putea deservi 80.000 gospodării?”, l-a mai întrebat deputatul Ioan Balan pe ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Daniel Suciu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.