Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan, membru al Comisiei pentru politică și al Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, corupției și pentru petiții, unde îndeplinește funcția de președinte, face parte din categoria parlamentarilor suceveni care își fac treaba în Parlamentul României cu profesionalism, iar mărturie în acest sens stă activitatea sa parlamentară.

Doar  în anul 2018, liberalul sucevean a susținut 36 de declarații politice, pe subiecte de interes major, precum soarta angajaților din sectorul privat, salariile profesorilor, deprofesionalizarea și politizarea instituțiilor, banii din Pilonul II de pensii, dar și despre haosul din sistemul de sănătate.

Majoraţi salariile profesorilor, până nu rămânem cu şcolile goale!”, „Cine deschide o şcoală, închide o închisoare!”, „Guvernul PSD-ALDE împrumută şi copiii încă nenăscuţi!“, „Birocraţia sufocă România şi dă cu piciorul fondurilor europene!“, „Incompetenţa PSD-ALDE ne arde la buzunare – fără autostrăzi, fără spitale, fără şcoli din bani europeni” sunt doar o parte dintre titlurile declarațiilor politice susținute de Ioan Balan.

În anul 2018 deputatul sucevean a adresat miniștrilor de resort nu mai puțin de 37 de întrebări și interpelări. Acesta s-a arătat interesat de editarea manualelor şcolare în regim competitiv pentru anul şcolar 2019/2020, de proiectele privind combaterea riscurilor asociate inundațiilor, de accesul produselor românești în rafturile marilor rețele de retail, de pachetul de servicii medicale de bază pentru medicina dentară, dar și de demersurile privind aderarea României la Spaţiul Schengen. De asemenea, Ioan Balan a cerut explicații privind investițiile străine directe atrase în regiunea de Nord-Est a României și a solicitat informaţii privind gradul de contractare a fondurilor europene destinate construcţiei de infrastructură şi formării capitalului uman, dar și privind diminuarea veniturilor administraţiilor publice locale – cote şi sume defalcate din impozitul pe venit şi din TVA.

Nici la situațiile particulare îngrijorătoare care au intervenit în județul Suceava deputatul Balan n-a rămas impasibil. Astfel, acesta s-a arătat îngrijorat de numărul mare de cazuri de îmbolnăviri cu rujeolă la copiii din județ, de numărul insuficient de microbuze școlare din județ, dar și în legătură cu numărul de avarii frecvente în furnizarea energiei și a gazelor naturale în Suceava, din cauza lipsei de investiții.

De asemenea, numele lui Ioan Balan apare în dreptul mai multor propuneri legislative. Astfel, acesta se află pe lista inițiatorilor unor propuneri legislative  precum cele pentru anularea unor obligații fiscale în domeniul agricol, introducerea disciplinei „Educație și cultură media” în învățământul preuniversitar, dar și pentru modificarea și completarea Regulamentului Camerei Deputaților.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.