Ioan Balan, deputat PNL de Suceava, i-a cerut ministrului Transporturilor, Alexandru – Răzvan Cuc, unele clarificări referitoare la modernizarea DN 29, care leagă Suceava de Botoșani.

 

„Analizând prevederile bugetare pentru anul 2017, am constatat cu deosebită amărăciune faptul că cea mai mare parte a priorităților investiționale pentru transporturi, care ar fi trebuit să amelioreze calitatea infrastructurii de transport rutier și să lege nordul Moldovei de sudul țării au fost fie anulate, fie amânate sine die. În această categorie intră și obiectivul de investiții «Modernizare DN 29, Suceava – Botoșani km 0+000-39+071, județul Suceava și județul Botoșani», care, în anul 2017, are o alocare bugetară de 60 mii lei, adică o sumă programată mai mică decât cea necesară administrării/conservării șantierului, pentru a preîntâmpina degradarea lucrărilor deja efectuate. Investiția a fost demarată în anul 2012, iar finalizarea lucrărilor trebuia să aibă loc în anul 2016, termen care a fost deja depășit”, a transmis Ioan Balan.

Ca urmare a faptului că nici pentru anii următori nu au fost prevăzut sumele necesare finalizării obiectivului de investiții (adică 59.827 mii lei), Ioan Balan consideră că se poate trage concluzia că acest obiectiv este abandonat fără termen.

„În aceeași  categorie de proiecte de investiții demarate, dar abandonate de inconsistența programărilor cuprinse în programarea bugetară se regăsesc și alte obiective: varianta de ocolire a Sucevei, centura municipiului Rădăuți, precum și prioritățile cuprinse în MasterPlanul General pentru Transporturi: drumuri exprese sau autostrăzi”, a mai adăugat deputatul PNL de Suceava.

Ioan Balan, îi cere ministrului Transporturilor să explice motivul pentru care cheltuielile investiționale programate la minister, au prevăzut pentru Moldova/Bucovina alocări nesemnificative în raport cu celelalte provincii istorice ale României.

De asemenea, deputatul PNL de Suceava, Ioan Balan dorește să știe care sunt motivele principale pentru care programările prevăzute în legile bugetare din anii precedenți au fost modificate, în sensul rectificărilor negative și al avansării termenelor de finanțare până după anul 2020, dar și dacă, în condițiile în care se vor înregistra economii la bugetul investițional, în prima jumătate a anului, județul Suceava ar putea beneficia de o rectificare pozitivă, în sensul finalizării acestor investiții.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.