Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, a criticat, la Bruxelles, Guvernul condus de Viorica Dăncilă pentru lipsa proiectelor din domeniul infrastructurii, care ar fi trebuit trimise Comisiei Europene pentru a primi finanțare. Deputatul PNL de Suceava, Ioan Balan, este de părere că aceste critici au la bază faptele concrete prin care actualul guvern și-a arătat incompetența, fapte pe care, în nenumărate rânduri, le-a adus și el în atenție.

Doamna Corina Crețu a răbufnit acum câteva zile și a confirmat tot ceea ce susțin și eu, ca parlamentar, de aproape 2 ani de zile și anume că incompetența miniștrilor lui Dragnea ne costă miliarde de euro! Peste 800 de milioane de euro din banii gratuiți de la UE deja s-au pierdut deja, iar pentru alte miliarde de euro care ar putea fi aduse în România, Guvernul nici măcar nu a scris proiectele! Normal. Ei se luptă cu state paralele și alte inveții năstrușnice, iar problemele românilor sunt pe ultimul loc”, a declarat parlamentarul sucevean.

Corina Crețu confirmă că sub guvernarea PSD-ALDE nu s-au scris proiecte, nici cereri de finanțare nu s-au trimis la Bruxelles și nu mai există nicio îndoială că România va pierde cel miliarde de euro din banii pe care îi are alocați.

În ceea ce privește cea mai mare durere a cetățenilor din Moldova și Bucovina, adică realizarea celor două autostrăzi, Corina Crețu a mai spus un adevăr: ”Pentru Târgu Mureș – Iași, în primul rând, este o prioritate a Comisiei Europene … avem nevoie de a completa proiectele de infrastructură care conectează Europa, mai ales Republica Moldova … avem bani la Bruxelles pentru proiecte de infrastructură, dar nu avem proiecte”.

„Așadar, pentru autostrada Târgu Mureș – Iași – Ungheni sau pentru autostrada Siret-Suceava-București, există bani nerambursabili, însă avem dovada cea mai clară că Guvernul chiar nu vrea să facă aceste proiecte, pentru că nici proiectele nu le-a făcut! Pe de altă parte, pentru a ascunde falimentul guvernării, Liviu Dragnea păcălește populația că va construi autostrăzi, în parteneriat public-privat, adică din bani de la buget, după care va pune taxă pe autostrăzi! Cât de cinic, cât de arogant și cât de rău-voitor poate să fie, ca să dea cu piciorul la miliarde de euro gratuiți din care s-ar putea construi infrastructură și să propună românilor să facă o chetă pentru acestea”, se întreabă deputatul Balan.

Parlamentarul sucevean este de părere că Guvernul Dragnea 3 trebuie să plece imediat și asta pentru că orice zi în plus cu guvernele lui Dragnea aduce numai prejudicii.

„Domnul Valentin Popa a făcut un gest de minimă decență și și-a dat demisia de la conducerea educației. Grav este că a lăsat soarta educației chiar pe mâna doamnei Rovana Plumb, cea care se face vinovată pentru dezastrul total al absorbției fondurilor europene. Pe românește, educația a căzut din lac, în puț.

Stimați colegi. Afirmațiile doamnei Corina Crețu sunt afirmațiile Comisiei Europene! Din păcate, așa este văzută România în trista epocă a guvernării PSD-ALDE, ca o țară care își bate și gazează cetățenii care protestează față de guvern și ca o țară săracă, al cărui guvern arogant și incompetent dă cu piciorul banilor gratuiți! Cred cu toată puterea că este momentul ca tot guvernul să plece acasă! Este bine că și în PSD se găsesc tot mai oameni de bună-credință, care nu mai rabdă falimentul în care împinge Dragnea întreaga țară”, a conchis deputatul PNL, Ioan Balan.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.