Deputatul PSD de Suceava Eugen Bejinariu i-a adresat o interpelare ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă, privind Centura municipiului Rădăuți. Deputatul sucevean a subliniat că în Municipiul Rădăuți s-a investit în trecut, optim și consistent în infrastructură astfel încât astăzi este singura localitate din țară care are șosea de centură inelară. Acesta a subliniat că s-au investit peste 20 de milioane de euro ca traficul greu să fie eliminat din oraș, ca circulația să fie fluidizată, ca parametrii economici ai localității și calitatea vieții rădăuțenilor să se îmbunătățească.

„Aceste obiective și aspirații s-au împotmolit in cei 30 de metri de bretea care descarcă traficul de pe centură pe DN17A, Rădăuți-Dornești. Acești 30 de metri nu s-au finalizat anul trecut din cauza unei conducte de gaz ce trebuia mutată. Aceasta a fost ulterior mutată, după venirea iernii, dar constructorul (UMB) nu s-a mai întors, iar beneficiarul, CNAIR nu a întreprins nimic până în momentul de față.

Față de situația mai sus prezentată pe care locuitorii Municipiului Rădăuți o socotesc a fi bătaie de joc atât la adresa lor, cât și în general un act de iresponsabilitate în raport cu gestionarea investițiile trecute, făcute cu multe eforturi vă adresez următoarele întrebări:

Când a planificat CNAIR, aflată in subordinea Dvs., finalizarea lucrării de pe breteaua ce leagă centura Rădăuți de DN17A astfel încât să stopeze bătaia de joc la adresa oamenilor și la adresa investițiilor deja făcute?

Ce măsuri veți dispune pentru tragerea la răspundere a celor care au dat dovadă de crasă neglijență si care prin inactivitate determină atât irosirea bugetului deja investit, pentru o lucrare incompletă și nefuncțională, cât și deteriorarea calității infrastructurii orașului.

Vă rog să-mi transmiteți cu celeritate răspuns scris la întrebările de mai sus, având în vedere că fiecare zi perpetuează calvarul oamenilor din oraș și nu în ultimul rând al autovehiculelor care tranzitează zona”, i-a transmis deputatul sucevean ministrului Transporturilor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.