Deputatul PSD de Suceava Eugen Bejinariu i-a adresat o interpelare ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, referitoare la măsurile legale privind plata personalului medical din centrele de vaccinare. Acesta a adăugat că, având în vedere faptul că aceste plați au întârziat mai mult de trei luni, îi solicită răspunsuri explicite așa cum le datorează tuturor cetățenilor României și personalului medical a cărui activitate este coordonată de Ministerul pe care Voiculescu îl conduce.

„La data de 16 Martie 2021 ați răspuns arogant și iresponsabil somațiilor publice, adresate inclusiv de către premierul Cîțu, spunand că personalul medical din centrele de vaccinare nu a primit banii cuveniți legal pentru această activitate «din cauza unui funcționar public din Ministerul Sănătății”, precizând ca “acestea nu sunt lucruri pe care le face ministrul».

Cetătenii judetului Suceava, pe care îi reprezint in Parlamentul României au trăit cea mai cumplită experiență a pandemiei. Medicii din județul Suceava, pe care îi reprezint de asemenea sunt de mai bine de un an supra-solicitați, epuizați și văduviți de resurse elementare pentru a-și face în continuare datoria. Personalul medical din centrul de vaccinare al spitalului municipal Rădăuți, alături de toți cei implicați in eforturile campaniei de vaccinare așteaptă in continuare banii pe care acum o lună ati promis public că ii vor primi «în câteva zile».

Având în vedere responsabilitatea Dvs. privind cele mai sus menționate, vă rog sa puneți la dispoziție un document care răspunde la următoarele întrebari:

  • Ce măsuri concrete ați dispus astfel încat plătile datorate de mai mult de trei luni catre personalul medical din centrele de vaccinare să se efectueze rapid și ritmic?
  • Care sunt datele concrete la care își vor primi banii atât personalul medical din centrul de vaccinare al spitalului municipal Radauti cât și al celorlalte centre de vaccinare din județul Suceava?
  • Ce măsuri ați întreprins astfel încat aceste întârzieri să nu se repete în lunile viitoare?
  • Ce masuri ați întreprins astfel încat persoanele din subordinea dvs. să învețe rigoarea profesională si să fie trase la răspundere pentru “greșeala” de a întarzia plățile către mii de cadre medicale, timp de mai bine de trei luni?
  • În ce fel sunt corelate graficul etapelor de vaccinare a populației cu graficul plăților către personalul medical din centrele de vaccinare (ca timp și resurse)”, a transmis deputatul Eugen Bejinariu.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.