Liderul Pro România Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, susține că orice dorință de a avea un plen reunit, de a avea dezbateri, de a avea legiferare în Parlament este sortită eșecului, cel puțin pentru două săptămâni.

„Cred că intrăm într-o etapă pe care nu puteam să o intuim. La ora 13:00 ar fi trebuit să aibă loc consultări la Cotroceni, cu partidele politice și iată că delegația PNL nu mai participă. Mă întreb și eu dacă președintele mai poate face în acest moment consultări, cu cine și cu ce sens, pentru că ce a fost ieși și astăzi la nivel politic, dar și la nivel de sănătate publică, este halucinant. Oameni complet iresponsabili, politicieni care n-au înțeles absolut nimic, care încalcă reguli pe care tocmai ei le-au scris și iată că țara rămâne în acest moment doar cu președintele, pentru că din momentul în care carantina s-a instalat și la Senat vă dați seama că orice dorință de a avea un plen reunit, de a avea dezbateri, de a avea legiferare în Parlament e sortită eșecului, cel puțin pentru două săptămâni”, a transmis deputatul sucevean.

Potrivit acestuia, viața le-a oferit o lecție importantă celor care și-au bătut joc de democrație, iar Klaus Iohannis a devenit ceea ce și-a dorit – singurul stăpân al României.

„Modul în care îți bați joc de democrație, modul în care vii cu propuneri precum Cîțu, precum Orban – oameni care se împiedică pur și simplu și care n-au niciun chef să guverneze, iată că viața, sau poate divinitatea, îți dă o lecție importantă, îți arată că nu ai voie să îți bați joc de un popor, de oameni, de viața lor și iată că în acest moment Klaus Iohannis a devenit ceea ce și-a dorit: singurul stăpân al României, probabil singurul care în momentul de față nu are suspiciuni de gripă, pentru că a fost complet izolat și iată că nici Guvern nu mai avem, nici Parlament nu mai avem. Avem doar președinte”, a declarat Cătălin Nechifor.

Deputatul sucevean a menționat că țara traversează o perioadă extrem de complicată și speră ca Raed Arafat să aibă capacitatea să gestioneze această criză.

„Trăim o perioadă extrem de complicată și chiar nu vreau să folosesc cuvinte dure la adresa celor care sunt total inconștienți, dar este panică. Am văzut oameni disperați, oameni care dădeau buzna pe la spitale, oameni care au golit rafturile magazinelor. Suntem într-o situație limită, n-aș putea să dau soluții, n-aș putea să mă gândesc la variante de lucru. Sper însă ca măcar Raed Arafat să rămână un om cu potențial și un om care să aibă capacitatea să gestioneze criza asta. Nici Armată, nici Minister de Interne, nici Finanțe, nici premier – nimic nu mai funcționează în țara asta. Rămânem, ca de obicei, pradă unui necunoscut uriaș, rămânem să ne descurcăm fiecare cum putem și cred că în momentul de față, cei care mai gândim cât de cât, să ne punem ordine în idei și să vedem ce e de făcut, pentru că mă uitam cu câtă nonșalanță premierul României a infestat o duzină de ziariști, chemându-i la o conferință de presă, el însuși fiind suspect de coronavirus, și ținându-i acolo grupați, într-un spațiu închis, făcându-i în acest moment victime aproape sigure a acestei maladii atât de urâte. Legea e foarte clară: în momentul în care ești suspect, în momentul în care ai informații despre persoana ta, te autoizolezi. Ce diferență o fi între domnul Orban și pensionarul din MAI care a umplut jumătate de spital și întreaga familie, ce  diferență este între Orban și Costache, ministrul Sănătății, și acea tânără din Hunedoara care a umplut din necunoaștere patru spitale și 30 de oameni? Aștept cu nerăbdare să văd ce se întâmplă astăzi. În mod evident, Parlamentul nu mai funcționează. În mod evident, șansa de a pune un Guvern stabil a fost ratată ieri și cineva trebuie totuși să plătească. Pentru că să duci țara în criză politică, să duci țara într-o criză socială atât de mare prin nepriceperea liberalilor este, în mod evident, de natură penală, și cred că cineva, după ce va trece această perioadă, va trebui să răspundă pentru asta”, a conchis deputatul Cătălin Nechifor.

 

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.