Liderul Pro România Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, îi solicită oficial premierului Orban ca anul școlar 2020-2021 să înceapă la 1 octombrie.

„În mod normal anul școlar începe în data de 15 septembrie. Anul acesta, în mod excepțional alegerile locale au fost amânate pentru data de 27 septembrie, în timp ce mandatele primarilor, președinților de consilii județene, consilierilor locali și județeni au fost prelungite până la data de 1 noiembrie.

Asta înseamnă că nici bine nu începe anul școlar și că, la 10 zile distanță, trebuie organizat întregul proces pentru secțiile de vot care, de regulă, se stabilesc în incinta școlilor din întreaga țară”, a transmis Cătălin Nechifor.

Potrivit acestuia, evident că va fi și un aflux important de persoane, atât cele implicate în procesul electoral, cât și alegătorii care vor veni la urne duminică.

„Prin urmare există un risc ridicat de contaminare, gândiți-vă la persoanele desemnate în secții, la polițiștii și jandarmii care vor asigura paza, dar și la sutele de oameni care vor sta la coadă în anumite intervale orare.

Așadar, îi sugerez premierului Orban să ia în calcul prelungirea vacanței de vară până la data de 30 septembrie, astfel încât să se poată desfășura în condiții mai bune de siguranță sanitară procesul electoral, dar, mai ales, să poată fi efectuată dezinfectarea spațiilor din incinta școlilor în intervalul 28 – 30 septembrie.

În acest fel ne asigurăm ca toți elevii se vor întoarce la școală într-un mediu sănătos, începând cu data de 1 octombrie”, a mai transmis Cătălin Nechifor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.